en hotfull väg

Världens farligaste vägar

Genvägar är senvägar men vi på Auto Europe brukar ändå ofta tipsa om natursköna rutter bortom motorvägarna att uppleva med din hyrbil. Nedan listar vi dock några sträckor som du kanske bör undvika om du är skeptisk till branta höjder, smala vägar och en akut avsaknad av skyddsräcken.

 

stenbyggnader i Indisk by på Zuji La-passet

Kashmir, Indien

Zoji La-passet

Landsvägen 1D genom Zoji La-passet – belägen 3.528 meter över havet – är en av de farligaste sträckorna i Himalaya att bestiga med bil. Vägen är en viktig länk som förbinder Ladakh med den vackra regionen Kashmir men trots det är denna väg ofta stängd under vintern på grund av de osäkra förhållanden och tvingar dig att färdas nästan en hel mil på instabila klippor.

 

 

 

Bild på serpentinväg som går genom Taihangbergen

Taihangbergen, Kina

Guoliang-tunneln

Denna spektakulära bergstunnel höggs fram av endast tretton bybor som slet i hela fem år för att till sist kunna presentera en av de brantaste vägarna i världen.  Taihangbergen är en bergskedja i norra Kina och tunneln är en populär attraktion för turister som reser genom tunneln både med fordon och till fots. Oavsett färdmedel så är det en fantastisk syn men ingenting för den som lätt får svindel.

 

 

 

bro över floden Vitim som ser ut som en brygga

Sibirien, Ryssland

Floden Vitim

Jag vet faktiskt inte varför du skulle befinna dig i Sibiriens östligaste delar. Kanske har du varit på besök i Jakutsk och känner dig riktigt sugen på att ge dig ut och uppleva den otämjda naturen. Även om de andra vägarna också  lämnar övrigt att önska kring Jakutsk är bron över floden Vitim en riktig nackhårsresare. Denna f.d järnvägsbro är 570 meter lång och går 15 meter över den iskalla floden, saknar skyddsräcken helt och är knappt bred nog åt en bil. Lägg till ett kargt klimat med hårda vindar och is så inser du snabbt att du inte heller har så mycket fäste att luta dig tillbaka på.

 

 

 

En panaoramabild över Stelvio-passets dal och serpentinvägar på vintern

Sondrio, Italien

Stelvio-passet

Långt ifrån en omöjlig rutt att ta sig an men en portion försiktighet bör packas med för de som vill ta sig över Stelvio-passets serpentinvägar med hela 48 tvära vändkurvor. Belägen i Ortler-alperna, Italien, serveras denna väg med en utsökt panoramautsikt som mycket väl kan vara värt vaksamheten och uppmärksamheten som behövs när du reser resande ned i passet till säkra vägar.

 

 

 

väg högt upp på bergen med branta klippor och djungel

Yungas, Bolivia

Yungasvägen

Sist men inte minst, världens farligaste väg, Yungasvägen (även kallad Chulumanivägen och El Camino de la Muerte, Dödens väg) binder samman La Paz med Chulumani i Bolivias södra Yungasregion. Utsikten är utsökt, men denna 65-kilometer långa väg som går över tropiska, branta bergsvägar utan skyddsräcken och med mötande trafik är en direkt livshotande upplevelse. Cirka 200 till 300 personer per år omkommer på dessa vägar som byggdes av krigsfångar från Paraguay på 1930-talet. Förutom de smala vägarna, branta stupen och den mötande trafiken kan du också råka ut för dimma, dålig sikt, extremt ojämnt väglag och stenras.

Är du trots detta sugen på att resa runt i länderna ovan? Om du klickar här kommer du till vår bokningsmaskin där du hittar låga hittar priser på hyrbilar i Bolivien, Kina och Indien bland våra 20.000 olika kontor i 180 länder. Du kan också ringa till oss på +46 10 888 66 52 för frågor om hyrbilar eller husbilar eller skicka e-post till oss

 

-Andreas på Auto Europe

 

 

 


Missat hur du kan skydda din bil med vår Super Cover-produkt? Läs mer
Hela försäkringsguiden hittar du här
Glöm inte att läsa vår utrustningsguide i Alperna om du ska på skidsemester under sport- eller påsklovet här

Inlagd i Trafik och säkerhet | Keywords , , .

Lämna oss ett meddelande

*