Obligatoriskt med alkoholtest i franska bilar från den 1 juli 2012

Från den 1 juli i år blir det obligatoriskt för alla bilförare i Frankrike att ha en oanvänd alkoholmätare i bilen. Detta gäller även för hyrbilar i Frankrike. Alkoholtesten är av engångstyp och kan köpas på bland annat apotek. De kostar ca. 1,50 EUR. På detta vis försöker den franska regeringen att reducera antalet olyckor där alkohol är inblandat. Med detta självtest vill man att förare själva ska kunna kontrollera om man lagligen kan köra.

När du hyr bil ska ett test finnas i bilen från start. I Frankrike är promillegränsen 0,5. Om du stoppas av polisen och en alkoholtest saknas i bilen riskerar du böter på minst 11 EUR (träder i kraft den 1 nov 2012).

Alkoholtest Frankrike hyrbil
För Auto Europe är trafiksäkerhet viktigt och vi är måna om att våra kunder ska resa på ett tryggt och säkert sätt, oavsett land och destination. Vi avråder våra kunder från att köra bil efter de intagit alkoholhaltiga drycker.

Genom våra samarbetspartners världen över garanterar vi att er hyrbil kommer utrustad enligt lokal gällande lag. Ex. varningstriangel, förbandslåda, varningsväst (då detta krävs) och alkoholmätare (i Frankrike). Förutom obligatorisk utrustning finns det möjlighet att underlätta resan ytterligare genom att boka till bland annat GPS, skidräcke, vinterdäck och bilbarnstol.

För ytterligare frågor kontakta gärna vårt call center på +46 10 888 66 52. Vi svarar på dina frågor 7 dagar i veckan.

Trevlig resa!

Inlagd i Trafik och säkerhet | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*