Appar för vinterkörning

Appar för vinterkörning – Res bekvämt och säkert med hjälp av teknologi

Att köra bil i vintertid, speciellt under jul och nyårshelgen kan ofta bli stressigt, obekvämt och ibland rent ut sagt farligt med kraftiga snöfall, trafikkaos och långa bilköer. För att underlätta resan och göra din körning bekvämare och även säkrare, listar vi appar för vinterkörning.

Waze

Waze är en communitybaserad navigations-och trafikapp där användare arbetar tillsammans för att varna och informera sina medtrafikanter om eventuella hinder och förseningar på vägen. Allt för att du ska få den absolut bästa rutten till ditt mål. Som användare kan du till exempel bli varnad på din rutt om du närmar dig poliskontroller, olyckor eller trafikstockningar. Allt i realtid så att du enkelt och bekvämt kan hitta en alternativ väg och slipper sitta i kö eller upptäcka att vägen du tänkt köra är avstängd. Appen hjälper dig även att navigera till den billigaste macken och spara pengar på din resa, allt tack vare uppdatering om bränslepriser från andra förar.

Plattform: Android, IOS, Windows phone
Pris: gratis
Språk: Ett 30-tal språk, däribland svenska
Kategori: Navigering

TomTom – Go Mobile

En annan navigerings-app i realtid som underlättar din körning är TomToms senaste produkt TomTom Go Mobile som ger dig som förare den senaste bilnavigeringstekniken och trafikinformation i ett. Appen har ett snyggt och enkelt navigerbart gränssnitt med stora tydliga knappar, offline-navigering, 3D kartor och ger dig varningar om fasta och mobila fartkameror på din rutt. Appen kan laddas ner gratis och du som användare kan även köra 75 km i månaden utan extra kostnad. Förare som kör mer kan enkelt uppgradera till obegränsad navigering med hjälp av två olika abonnemang-prismodeller.

Plattform: Android, IOS
Pris: gratis, men med köp inuti app
Språk: Ett 15-tal språk, däribland svenska
Kategori: Navigering

iOnRoad

iOnRoad är en körsäkerhetsapp som varnar dig för eventuella kollisioner. Appen förbättrar din körning i realtid med hjälp av din smartphones teknologi. Appen använder telefonens kamera, GPS och sensorer för att upptäcka fordon framför fordonet och varnar föraren när de är i fara. Appen beräknar i realtid, förarens aktuella hastighet med hjälp av sensorer och en audiovisuell varning dyker upp för att varna för en eventuell kollision. Allt för att du ska hinna bromsa i god tid och undvika olyckor.

Plattform: Android, IOS
Pris: 0.99- 1.00 USD
Språk: Engelska
Kategori: Navigering

Trip4Cast

Få snabbt och enkelt koll på väderprognosen längs din körrutt med Trip4Cast. I stället för att få separata prognoser för olika orter får du det förväntade vädret längs med din resväg med bara några klick. Prognosen justerar med din starttid och identifierar när du räknar med att nå de olika prognospunkterna. Genom att testa olika starttider kan du enkelt se om du kan få en bättre väderprognos för en rutt. Du får även den ungefärliga restiden under normala väder- och trafikförhållanden. Din resa bli enkel att planera och du slipper få en dålig överraskning i form av av en snöstorm.

Plattform: Android, IOS
Pris: gratis
Språk: Engelska
Kategori: Resor

ParkMe

Såhär innan och runt julruschen kan det vara svårt att hitta parkering på bekvämt gångavstånd till förmånliga priser när du ska handla klappar till familj och vänner. Med ParkMe som är en parkeringshjälp har du möjlighet att kolla upp hur tillgängligheten (både för gatuparkering, parkeringsplatser och parkeringsgarage) är i det område du befinner dig i och vilka priser som gäller och med vilket bolag. Appen låter dig även reservera och betala för parkeringsplatser i vissa storstäder så att du har en garanterad plats som väntar på dig samt navigerar dig till utvald parkering.

Plattform: Android, IOS
Pris: gratis
Språk: 30 talet språk inklusive svenska
Kategori: Navigering

AutoFinder

På tal om parkering, julrusch och stress, är det mycket enkelt att tappa bort bilen och glömma vart man parkerat. Med AutoFinder hittar du lätt och smidigt tillbaka till ditt fordon. Du behöver inte ens markera i appen var du parkerat utan den märker automatiskt av det själv.

Plattform: Android
Pris: gratis men med köp inuti app
Språk: 30 talet språk inklusive svenska
Kategori: Navigering

Falck Vägassistans

Om olyckan skulle vara framme under din resa kan Falcks vägassistens-app hjälpa dig direkt från vägen. Appen som innehåller möjlighet att kontakta Falcks räddningscentral för att få hjälp med bärgning, däckbyte och lättare lagningar, ger dig även trafikinformation med aktuella trafikstörningar, expertråd för säkrare körning och berättar var närmsta bensinstation.

Plattform: Android, IOS
Pris: gratis
Språk: Svenska
Kategori: Verktyg

Nu när vi listat våra favorit appar för vinterkörning, hoppas vi att ni får en säker och bekväm resa ute på vägarna i vinter. Har ni några bra tips för appar för vinterkörning? Hur planerar ni bäst er resa på vintern? Ge oss era bästa tips i kommentarsfältet.

Har ni frågor om att hyra bil i vinter angående vinterdäck och liknande? Hör då av er till oss på 020 555 527 och prata med våra kunniga personal.

Auto Europe kan vi anordna förmånliga hyrbilar till dig som ska ut och resa i vinter. Anmäl er till vårt nyhetsbrev och få direkt rabatter och erbjudanden i inkorgen. Perfekt för dig som behöver hyra bil till jul.

Inlagd i Trafik och säkerhet | Keywords , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*