Besök underbara Venedig

Venedig spelar i en klass för sig. Få städer känns sagolika, otroliga och äkta på samma gång. På grund av sitt läge har Venedig också bevarats och den gamla charmen finns i varje liten gränd. Men charmen har en baksida. Staden har sedan länge hotats av översvämningar och risken att sjunka. De pålar som håller upp staden sjunker i sakta mak ner i dyn. Bara under 1900-talet sjök staden hela 23 cm! Den kända Markusplatsen ligger ofta under vatten.

Passa därför på att se Venedig innan det är för sent! Det är verkligen en upplevelse. Ibland kan denna upplevelse dock vara kostsam, därför kommer här ett par bra budget-tips för den som inte vill få för stora hål i fickan under Venedigbesöket.

 1. Flyg till en lågprisflygplats och hyr bil!

Istället för att boka ett dyrt flyg direkt till Venedig och sedan ta taxi, rekommenderar vi att du hittar ett budgetflyg till en närliggande stad och hyr bil därifrån. Du ser mer och sparar pengar.

2. Parkera billigare!

Eftersom Venedig är bilfritt så måste man hitta en bra parkering på bekvämt avstånd. De flesta parkerar på den konstgjorda ön Tronchetto eller bakom Piazzale Roma. Ett mycket billigare alterbativ är dock att köra ut på spetsen av halvön Lido . vid Punta Sabbioni. Därifrån kan du ta en pendelbåt in till Venedig. Det är en härlig tur!

3. Åka på kanalerna

Visst kan en gondoltur vara romantiskt och minnesvärt – men ack så dyrt. Om du bara vill se dig omkring så rekommenderar vi att ni köper ett dagskort och tar en vaporetto (stadsfärja/kanalbåt). Med linje 1 som avgår från Piazzale di Roma får ni en fin rundtur. Undvik att ta en Motoscafo, dessa båttaxis är mycket dyra.

3. Äta ute

Undvik de allra värsta turistfällorna. Om du vill semestra riktigt billigt kan det vara vits att hyra en lägenhet och tillaga en viss del av maten själv.

4. Boendet

Kom ihåg att boka i god tid. Oavsett årstid är det bra att planera sitt besök. Jämför på Internet och läs tidigare kunders kommentarer. Oavsett var i staden du bor så är du garanterat omgiven av kullerstensgator och små smala gränder.

Inlagd i Stadsresor | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*