Upplev Barcelona med hyrbil

Barcelona är en stad med många ansikten. Å ena sida är det en modern storstad och å andra sidan en vacker, gammal stad full med sevärdheter och arkitektoniska mästerverk. Just kombinationen kultur och strandliv är också något som lockar många turister. Utanför Barcelona finns flera stränder men den mest kända är nog ändå Barceloneta. Den är över 1 km lång och bjuder på många aktiviteter.

Barcelona strand

Beger man sig upp i staden så är möjligheterna oändliga. Ströva längs med den turistpackade gågatan La Rambla eller shoppa i stadsdelen Gràcia. Här finns små och mysiga designerbutiker och trevliga restauranger och caféer.

Vandra runt i staden och upplev Antonio Gaudis fantastiska arkitektur. Besök Sagrada Familia, parken Güell och Casa Batlló mm. De gotiska kvarteren Barri Gòtic är väl värda ett besök. Kvarteren utgör en del av stadens äldsta kärna. Se dock till att du alltid har uppsikt över dina värdesaker eftersom ficktjuvar är vanliga.

Sagrada Familia Barcelona

För den som vill hyra bil i Barcelona och ta en tur utanför staden rekommenderas följande platser:

Tibidabo. Barnen uppskattar ett besök på detta tivoli som ligger strax utanför Barcelona, på en bergstopp ca. 500 möh. Behöver man nämna att man härifrån har en magnifik utsikt över Barcelona och havet.

Ta hyrbilen söderut mot Tarragona eller norrut mot Gerona. Oavsett om man åker norrut eller söderut är kustvägen underbart vacker.

Inlagd i Stadsresor | Keywords , , , , .

En reaktion på Upplev Barcelona med hyrbil

  1. Pingback: Auto Europe Sweden » Blog Archive » Tips på weekendresor i Europa, billig biluthyrning

Lämna oss ett meddelande

*