10 låtar som måste finns på din roadtrip-spellista i bilen

10 låtar som måste finns på din roadtrip-spellista i bilen

När du hör din favoritlåt på radion och du börjar sjunga med, visst känns livet lite lättare och gladare helt plötsligt? Att sjunga till våra mest älskade sånger gör våra dagar bättre! Musiken är en extra bonus som lyfter vår sinnesstämning och lugnar brustna hjärtan.

“Berätta vilken musik du gillar och jag kan berätta vem du är”. Vi har alla olika musiksmak. Vilken musik lyssnar du exempelvis på när du åker på semester? Föreställ dig att du kör längs med en kustväg med din partner vi din sida, ni har vinden i håret och känner lukten av salt och sol. Vilken musik spelas i bilen? Enligt en undersökning som nyligen uppfördes på uppdrag av oss på Auto Europe, sjunger europeiska förare med till musiken från radion cirka 7440 gånger under sin livstid.

Så har du din spellista redo för att bege dig ut på vägarna? Vi har ställt samman en lista med de 10 bästa låtarna som du kan sjunga med i på din tur. Din perfekta roadtrip-spellista!

1. Here I Go Again, Whitesnake
Vår lista öppnar starkt med Here I go again, en sång som släpptes 1982 med brittiska bandet Whitesnake. Bandet som även är kända för hits som Is this love och Still of the night, nådde toppen av sin karriär på 80-talet. Here I go again är skriven av bandets front-sångare David Coverdale och före detta gitarristen Bernie Marsden. Låten gör sig absolut bäst när du kör bil själv och riktigt kan klämta med i refrängen.

2. Livin on a Prayer, Bon Jovi
Nästa sång på spellistan är även den en gammal goding som är livlig och perfekt för när du kör bil med kompisgänget. En låt som säkerligen alla kan texten till!

3. Sweet Home Alamba, Lynrd Skynrd
Låten som först dök upp på Lynard Skynards andra album Second Helping är en glad och positiv slagdänga som är lätt att sjunga med till.

4. Bohemian Rhapsody, Queen
Denna hit från 1975 behöver knappat någon introduktion. För många är detta den ultimata sången. Spänn fast säkerhetsbältet och njut av din åktur!

5. Sweet Child of mine, Guns N’ Roses
Rockballad från 1987 som är full av energi och ger din roadtrip-spellista härliga vibbar.

6. Highway to hell, ACDC
Ännu en hit som legat etta på topplistan. Låten av australiensiska rockbandet ACDC är din perfekta låt när du roadtrippar längs med dammiga motorvägar.

7. Bat out of Hell, Meatloaf
Energifylld låt från 1977 av amerikanska sångaren och skådespelaren Meatloaf som är en av vår tids mest sålda författare.

8. Born to run, Bruce Springsteen
Låten som gavs ut redan 1974 har kanske den mest passande texten för den som ska ut på en härligt spontan roadtrip.

9. Stacey’s Mom, Fountains of Wayne
Den energiske mega-hitten släpptes 2003 och skrevs av bandets basist Adam Schlesinger och sångaren Chris Collingwood.

10. Don’t look back in anger, Oasis
Vi avslutat vår roadtrip-spellista med brittiska bandet Oasis signaturlåt från 1996.

Inlagd i Road trip | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*