Världens dyraste hotell (och kanske lyxigast)

Drömmer du om exklusiva hotellsviter med egen hiss, butler och chaufförsservice? Passa då på och få inspiration av vår topp-lista med några av världens dyraste och kanske även lyxigaste hotell. Med obegränsad budget kommer man långt och när det gäller lyx har dessa hotell allt och lite till att erbjuda. Men bara för den som är villig att gräva djupt i plånboken.

Park Hyatt Paris Vendôme , Paris, Frankrike

Pris per natt: $15.000 (ca 135.000 SEK)

Park Hyatt Paris-Vendôme är ett av Paris lyxigaste hotell, beläget i en historisk byggnad nära Place Vendôme och Palais Garnier, i den romantiska stadens hjärta. Hotell har 153 rum och däribland 43 sviter, alla utsökt inredda av designer Ed Tuttle. Hotellet erbjuder flertalet fantastiska och sofistikerade matupplevelser, däribland Pur’ – Jean-François Rouquette som har en stjärna i Michelinguiden och privata matupplevelser i form av “The Chef’s Table”, där hotellets huvudkock sammanställer en privat meny och upplevelse åt mindre middagssällskap.

park-hyatt

Four Seasons Hotel Georg V, Paris Frankrike

Pris per natt: $15,500 (ca 138.000 SEK)

Belägen bara ett stenkast från Champs-Élysées och med privata terrasser med utsikt över Paris horisont och Eiffeltornet är det inte svårt att se varför hotellet anses som ett av de lyxigaste och dyraste i Paris. Hotellet som byggdes redan 1928 och erbjuder 224 lyx-hotellrum, huserar även en otrolig konstsamling och en restaurang med tre Michelin stjärnor.

hotel_george_v

Le Richemond, Genève, Schweiz

Pris per natt: $17.000 (ca 152.000 SEK)

Det legendariska hotellet vid Genèvesjöns strandkant har välkomnat en rad berömda gäster såsom Charlie Chaplin, Louis Armstrong och Sophia Loren sedan hotellet slog upp sina dörrar 1875. Med 109 vackert dekorerade rum och 22 otroliga sviter med sjöutsikt eller utsikt över Mont Blancs snöiga toppar, är hotellet ett perfekt val för att verkligen ta del av Genèves elegans och stil.

le_richemonde

Burj Al Arab Jumeirah Hotel, Dubai, Förenade Arabemiraten

Pris per natt: $17.500 (ca 156.000 SEK)

Den segelformade silhuetten av Burj Al Arab Jumeirah är mer än bara ett fantastisk hotell, det är även en symbol för det moderna Dubai. Hotellet som flertalet gånger röstats till världens mest lyxiga hotell erbjuder en en riktig dekadent och exklusiv helhetsupplevelse med Rolls Royce chaufförsservice, helikopterturer, några av världens bästa matupplevelse, privat reception på varje våning, och personliga tjänare. Deras allra lyxigaste svit, the Royal Two Bedroom Suite (ca $27.00 per natt) har allt och lite till för att göra din vistelse så bekväm som möjligt med sängkläder i egyptisk bomull, 14 olika sorters kuddar, fjärrkontrollstyrda persienner samt egen bio, hiss och bibliotek.

burj-al-arab-jumeirah-royal

Ritz-Carlton Hotel, Moskva, Ryssland

Pris per natt: $17.500 (ca 156.000 SEK)

The Ritz-Carlton i Moskva ligger beläget i stadens historiska, kulturella och affärscentrum. Hotellet som har 334 rum och sviter i typisk 1800-tals rysk imperialistisk stil med marmorklädda badrum och rum inredda i mörk körsbärsträ och guld, har magnifik utsikt över Kreml och röda torget. Hotellet erbjuder även ett stort utbud av spa-behandlingar och faciliteter för att du ska få en riktigt avslappnad vistelse.

ritz_carlton

Atlantis Resort Hotel, Dubai, Förenade Arabemiraten

Pris per natt: $24.000 (ca 214.000 SEK)

Atlantis, the Palm öppnade 2008 och består inte bara av ett fantastiska hotell utan även ett 17 hektar stort vattenland. Hotellets rum är designade för att ge gästerna absolut bästa komfort och lyx, med oförglömlig utsikt över azurblå vatten och Dubais skyline. Eller varför inte välja en av hotellets berömda undervatten sviter med utsikt över den majestätiska Ambassador Lagoon under vatten.

atlantis

President Wilson Hotel, Genève, Schweiz

Pris per natt: $31.500 (ca 280.000 SEK)

Hotellt med panorama utsikt över Mont-Blanc och Genèvesjön erbjuder 180 rum och 48 lyxiga och eleganta sviter med vackra vyer. Hotellet har inte bara en pool och restaurang med utsikt över sjön och dess omgivningar utan även limousine-service och exklusivt spa. De exklusiva sviterna erbjuder även Jacuzzi, bastu och privat hiss.

wilson_hotel

Four Seasons Hotel, Manhattan, New York, USA

Pris per natt: $32.500 (ca 290.000 SEK)

Belägen på “Billionaires Rows”, stadens mest prestigefyllda adress mellan Park Avenue och Madison Avenue, erbjuder Four Seasons Hotel New York en lyxig tillflyktsort. Hotellet som är byggt i modern deco stil är designat av den berömda arkitekten IM Pei och erbjuder ett antal flärdfulla sviter med allt från handplockad konst, personlig butler och olimiterad tillgång till champagne och kaviar.

four_seasons_ny

The Grand Resort Lagonissi, Aten, Grekland

Pris per natt: $47.500 (ca 424.000 SEK)

Hotellet som har kallats tröskeln till paradiset, är en privat halvö på den Atenska Rivieran med otrolig utsikt över Saroniska bukten. Resorten erbjuder eleganta hotellrum och sviter såväl som exklusiva villor och bungalows med privat pooler och stränder, VIP transport bestående av helikopter och limousin, kock, butler, personlig tränare och även en pianist.

grand_resort

Delana Hilltop Estate, Laucala Island, Fiji

Pris per natt: $55.000 (ca 491.000 SEK)

Delana Hilltop Estate är ett tropisk gömställe på Laucala Island med utsikt över vita sandstränder, regnskogsdjungel och kokosnöt-dungar. Det ägs av Dietrich Mateschitz, grundaren till Red Bull och är enbart tillgängligt vid enstaka tillfällen genom ansökan.

hilltop

Grand Penthouse, The Mark Hotel, New York, USA

Pris per natt: $86.000 (ca 768.000 SEK)

Den misslyckades $ 60.000.000 lägenheten har gjorts om till New York största och dyraste hotellsvit med fem sovrum, takvåning med ett stort vardagsrum, flygel, en 2500 kvadratmeter stor takterrass, och kocken Jean-Georges exklusiva room service-meny. Inkluderat är 24-timmars tillgång till Bergdorf Goodman skräddarservice hairstyling från Frédéric Fekkai Salon.

mark_hotel

The 13, Macao, Kina

Pris per natt: Ej klarlagt men källor har uppgett uppemot $100.000 (ca 890.000 SEK)

Namngett efter grundaren, billjonären Stephen Hungs lyckotal, är hotellet, som kostat cirka 59 miljoner kronor per rum att bygga, förmodligen världens dyraste. Hotellet som nyligen öppnade i Macua, har 200 sviter och erbjuder privat hiss, butlerservice, fri transport med hotellets Rolls-Royce Phantom ( hotellet har för övrigt sammanlagt 30 stycken till gästernas förfogande), samt noga utvald inredning med några av världens största och kändaste lyxmärken. Varje rum har även ett gigantiskt bad i marmor med plats för upp till 8 personer. Allt för att du ska kunna skämma bort dig och njuta till max.

13

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*