Hyrbil bila vid sjö

Vackra sjöar i Europa

I Europa finns många vackra sjöar. Här kommer lite intressant information om tre av dessa.

Hyrbil Comosjön

Comosjön i Italien

Comosjön ligger i norra Italien i distriktet Lombardiet. Sjön har formen av ett uppochnervänt Y och i ena hörnet ligger staden Como. Om du vill bila runt sjön kan du hämta upp en hyrbil i Milano, som ligger ett par mil söder om staden Como. Sjön ligger precis invid alperna och är med sitt dramatiska uttryck en riktig pärla. Utmed sjön trängs små byar med sina karakteristiska, italienska hus, gränder och torg. Det finns gott om bra boende i olika prisklasser och Comosjön är också en populär tillflyktsort för kändisar – George Clooney, Madonna, Gianni Versace och Sylvester Stallone har alla hus här.

Passa på att kombinera bad och kulinariska upplevelser under en resa till Comosjön med hyrbil!

Hyrbil Bledsjön

Bledsjön i Slovenien

Ca. 5,5 mil från Sloveniens huvudstad Ljubljana ligger Bledsjön. Sjön ligger i norra delen av landet, vid de slovenska alperna och är ca. 2 km lång och 1 km bred.

I norr ligger ett medeltida slott och mitt i sjön finns Bledön, där bland annat en kyrka från 1400-talet kan beskådas. Med en sk. pletna-båt kan du ta dig till ön eller se dig om på sjön. Annars kan du hyra en roddbåt. Njut av en härlig semester vid Bledsjön med en hyrbil från Auto Europe.

Hyrbil Königsee

Königsee, Tyskland

Den lilla alpsjön Königsee ligger i södra Tyskland, alldeles vid gränsen till Österrike. Sjön omges av nationalparken Berchtesgaden och är med sitt stilla vatten en riktig oas. Königsee är 7 km lång och 1 km bred (på bredaste stället). På sjön går det eldrivna båtar som är tysta och som inte smutsar ner vattnet. Mitt under turen tar föraren fram en trumpet och spelar en liten melodi. Tonerna ekar långt mellan bergväggarna och blir en mäktig kontrast till det annars rådande lugnet.

Königsee når du enklast om du hämtar en hyrbil i Salzburg eller i München. Guida dig fram till Schönau am Königsee, så hittar du rätt.

Trevlig resa!

 

 

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , .

Lämna oss ett meddelande

*