Upplev underbara Sardinien

Sardinien är Medelhavets näst största ö och har en befolkning på ca. 1,65 miljoner. Ön tillhör Italien och det finns täta båt- och flygförbindelser till fastlandet och övriga världen.

De flesta som ankommer till Sardinien landar med flyg eller ankommer med båt antingen till Cagliari, Alghero eller Olbia. I alla dessa städer går det utmärkt att hämta upp en hyrbil och börja utforska ön. Det finns inga motorvägar på Sardinien men vägnätet är ändå ganska bra utbrett och standarden förbättras konstant. Du kör från öns norra del till den södra (eller omvänt) på ca. 4 timmar.

Öns huvudstad Cagliari är en gammal stad med många vackra sevärdheter. Gå runt i gamla stan, besök basilikan och de gamla kvarteren. Njut av god mat eller ta ett välbehövligt dopp i det blå och sola på stadens strand.

Sardinien

Ta din hyrbil norrut, till Alghero som har blivit ett hett resmål för många skandinaver. I denna gamla och vackra stad finns många fina kyrkor och välbevarade byggnader. Även här finns det fina stränder som lockar till bad. Vill man kan man göra en utflykt till Neptunus grotta, en nästan magiskt vacker stalaktit-grotta som kan nås med båt.

Ungefär en timmes bilfärd söderut (från Alghero) ligger den mysiga lilla staden Bosa. Här trängs pastellfärgade hus i trånga gränder. Kör längs med kusten hit, det är en mycket vacker sträcka.

Strand

Olbia ligger på Sardiniens östkust och utgör porten till Smaragdkusten (Costa Smeralda). Här samlas jet-setarna, kändisarna och lyxyachterna. Smaragdkusten är italienarnas egna absoluta favoritresmål inom Italiens gränser.

Om du istället vill hitta lugnet kan du besöka Olbia. En halvmil utanför staden ligger den heliga källan Sa Testa och väster om Olbia finner du ruinerna av det medeltida slottet Pedres. Med en hyrbil i Olbia kan du enkelt forma din egen semester.

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*