Slipp turistfällorna och hyr bil på Mallorca

Många undviker att resa till Mallorca. Man vill slippa den likriktade och turistanpassade stämningen som råder på många turistorter. Med All inclusive, poolområden och
strandpromenader fyllda med krimskrams. Visst har exploateringen gjort att Mallorcaborna kunnat livnära sig på turismen men det genuina Mallorca – finns det
fortfarande kvar? Många tvekar och menar att Mallorca bara är charter numera. Sanningen är att Mallorca faktiskt fortfarande är en ö som kan överraska och som är mycket vacker.

Såhär hittar du det genuina Mallorca

Hyr bil på Mallorca och ta dig utanför turistområdena. Läs på själv innan du åker och följ inte bara tipsen som din researrangör ger dig. Undvik att åka på de tillrättalagda bussresorna – där finner du inte det genuina Mallorca.

Auto Europe ger dig unika tips på vackra och intressanta platser på Mallorca – utanför turiststråken.

Serra de Tramuntana är ett bergmassiv på nordvästra Mallorca. Orten Valldemossa ligger vid foten av bergskedjan, endast 1,7 mil från flygplatsen i Palma. Hämta hyrbil på Palma De Mallorca Airport så är du snart på väg.

Formentor Mallorca

 

Vägen till Valldemossa är vacker med olivträd utmed vägen. Väl framme väntar trånga och gemytliga gränder. Här råder lugn och ro och du behöver inte trängas med många turister.
I den lilla bergsby finns också ett kloster och ett Chopinmuseum. Chopin tillbringade nämligen en vinter här mellan 1838-1839.

Resan går vidare till Mallorcas högsta berg – Puig Major – som är 1445 meter högt. Utsikten över dalen och de konstgjorda sjöarna Gorg Blau och Cubér-Stause hänför de flesta.

Genuina Mallorca

Kör din hyrbil till Mallorcas nordligaste punkt – Cap de Formentor. Ensamheten man känner här är exotisk på Mallorca. Med tanke på alla semesterorter där det myllrar av människor.
Även om resan hit inte är något hemligt tips så hör den till en perfekt resa till Mallorca. Vyn över det karga klipplandskapet från Mirador de la Nao är magnifikt. Ta stentrappan upp till utkikspunkten och njut av en härlig utsikt över havet.

Genom tallskog och över otaliga serpentinvägar går färden till nästa stopp – den bildsköna bukten Cala Pi på södra Mallorca. Ta dig ner för den branta trappan och svalka dig i det kristallklara vattnet. Till Cala Pi är det enkelt att köra bil och parkeringen är gratis.

Mallorca har inte mindre än 14 sevärda fyrtorn. De är alla väl värda ett besök. Här kan du läsa mer om dem.

Med vackra foton och förhoppnings med en annan syn på Mallorca går färden tillbaka igen. Missa inte att stanna till på ett café i Port de Pollença och koppla av med en kopp kaffe i skuggan.

På Mallorca finns det mer att upptäcka – hyr bil och hitta ditt egen smultronställe!

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*