Personliga resor allt mer populära

Enligt en undersökning som resebolaget Apollo gjorde i augusti i år så minskar intresset för resor med “All inclusive“. En tidigare fördom inom resebranschen har varit att man trott att resenärerna valt destination främst efter hotellets kvalitet och service. Undersökningen som gjorts motbevisar nu detta.

Hur väljer då resernärer sin resemål?

  • 82% – Resmålet styr
  • 71% – Priset styr
  • 45% – Hotellet styr

Endast 23% tyckte att “All inclusive” var viktigt på resan. Andelen bokade resor med allt inkluderat har minskat under det senaste året. En förklaring till detta är att människor är ute efter genuina, ostörda och lokala destinationer och upplevelser. Man tar till sig sitt resmåls kultur på ett helt annat sätt än tidigare. En annan förklaring kan också vara att oroligheterna i Egypten, Tunisien mm. har gjort att resandet dit har minskat. I dessa länder erbjuds nämligen ofta “All inclusive”.

Vi på Auto Europe välkomnar ett mer personligt resande och tycker det är positivt att människor vill utforska de platser man besöker. En hyrbil gör det hele enklare och bekvämare. Om du bokar biluthyrning redan hemifrån slipper du betala onödigt mycket och kan känna dig tryggare.

Vilka faktorer är avgörande när du ska boka en resa? Lämna gärna en kommentar! Det glädjer oss alltid!

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , .

Lämna oss ett meddelande

*