Hyr en bil till Fotbolls-VM i Brasilien i sommar!

Det kan inte ha undgått någon att sommarens världsmästerskap i fotboll spelas i Brasilien. Många menar att det kommer bli århundradets fotbollsfest då VM äntligen infinner sig i fotbollens hemland igen. Under Juni månad kommer hela världen andas fotboll, Brasilien kommer leva upp i fotbollens färger och människor från jordklotets alla hörn kommer fanatiskt försöka heja fram sina lag. Fotbolls-VM förknippas med så mycket kärlek och glädje.

De få lyckliga som lyckas få biljett till någon utav matcherna tillhör oftast minoriteten av alla fotbollsälskande besökare. På storbildsskärmar i städerna kommer miljontals människor under de fyra veckorna sitta bänkade och följa sina lag samt skapa precis den stämning ett världsmästerskap i fotboll ska ha.

För att på bästa sätt kunna följa sitt lag kan man nu förmånligt boka hyrbil via oss på Auto Europe för att enkelt och smidigt ta sig runt till de olika städerna som står som värdar. Mästerskapet kommer att spelas i hela 12 olika städer med den slutliga finalen på klassiska Maracana stadion i Rio de Janeiro. Aldrig har ett fotbolls-vm varit så utspritt som det är iår med längsta avståndet på drygt 440 mil, mellan Porto Alegro och Manaus. De flesta städerna har nybyggda arenor och landet har investerat ofantligt mycket pengar inför mästerskapet.

Här är alla städer samt kapacitet på stadens arena:

Här är alla städer samt kapacitet på stadens arena:

Stad: Natal
Arena: Arena das Dunas (42 086)

Stad: Manaus
Arena: Arena Amazônia (42 374)

Stad: Cuiabá
Arena: Arena Pantanal (42 968)

Stad: Curitiba
Arena: Arena da Baixada (43 981)

Stad: Recife
Arena: Arena Pernambuco (46 154)

Stad: Porto Alegre
Arena: Estádio Beira-Rio (51 300)

Stad: Salvador
Arena: Arena Fonte Nova (56 000)

Stad: Belo Horizonte
Arena: Estádio Mineirao (62 547)

Stad: Fortaleza
Arena: Estádio Castelao (64 846)

Stad: Sao Paulo
Arena: Arena de Sao Paolo (68 000)

Stad: Brasilia
Arena: Estádio Nacional de Brasilia (70 042)

Stad: Rio de Janeiro
Arena: Estádio do Maracana (76 935)

Arenorna är en uppvisning i sig. Modernitet, funktionalitet och flexibilitet är viktiga ledord då Brasilien och rättare sagt Rio de Janeiro även står som värd för de olympiska spelen 2016 och därför kommer att använda några av arenorna även då.

Om du har planerat att åka till Brasilien under fotbolls-vm så bör du redan nu boka din hyrbil då det kommer vara svårare att få tag på en i ett senare skede när det börjar närma sig. Minst fem städer är inom bilavstånd om man utgår från Rio de Janeiro och dessutom kan man under tiden även passa på att njuta lite av den underbara naturen som landet också erbjuder.

Vi ser fram emot sommaren, hoppas ni också gör det!

 

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*