De bästa slotten i Europa

Vad är inte bättre än att resa genom Europa för att besöka häftiga slott? Vi på Auto Europe älskar roadtrips där man kan resa runt för att se olika historiska platser. Det finns dessutom inget enklare sätt att besöka dessa slott än med hyrbil. Vi har samlat vår topplista på de bästa slotten Europa har att erbjuda!

1.Castlul Peles, Rumänien

Castul Peles

Detta relativt nya slottet kan kallas ett mästerverk i nyrenässans och byggdes av Drottning Elisabeth av Rumänien 1914. Slottet ligger i bergskedjan Karpaterna nära den pittoreska staden Sinaia i Rumänien. Inredningen är mycket vacker och intressant med en hel del europeisk konst. Utsikten och omgivningen är väldigt fin, både under sommar och vinter.

2. Palacio Nacional da Pena, Portugal

Palacio Nacional da Pena

Detta färgglada slottet från romantiken ligger på en bergstopp i staden Sintra. Om vädret tillåter kan man få en riktigt fin utsikt över Lissabon! Slottet byggdes klart 1854 och idag är det med på UNESCOs världsarvslista och även ett av de sju portugisiska undren.

3. Grad Predjama, Slovenien

Grad Predjama

Världens enda slott som byggts inuti en grottöppning ligger utanför staden Prstojna i Slovenien. Man vet inte riktigt när renässansslottet byggdes, men det nämndes i skrifter från 1274 vilket bevisar att slottet funnits under den tiden. Slottet förstördes, byggdes på nytt, förstördes av en jordbävning 1511 och byggdes på nytt igen under 1500-talet av ärkehertig Karl II av Inre Österrike. Slottet nås från Ljubljana på mindre än en timme.

4. Mont Saint-Michel, Frankrike

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel är egentligen ett kloster som ligger i vid gränsen till Bretagne i nordvästra Frankrike. Byggnaden ligger på halvön Mont-Tombe, mitt ute i Atlantens vatten och är endast tillgängligt till fots när tidvattnet är lågt. Klostret användes som fängelse under den franska revolutionen och är idag med på UNESCOs världsarvslista. Platsen är en av Frankrikes mest besökta turistmål med ungefär 3 miljoner besökare per år.

5. La Alhambra, Spanien

La Alhambra

På en höjd i den andalusiska staden Granada ligger detta slott som lockar flera miljoner besökare varje år. Det byggdes av muslimska kungar under 1300-talet, för att sedan tas över av kristna styrkor 1492. Därför har denna plats många fina byggnader som påverkats av båda religionerna och har en unik stil. Utsikten över Grenada är dessutom enanstående.

6. Schloss Neuschwanstein, Tyskland

Schloss Neuschwanstein

Detta makalösa slott uppfördes av Ludwig II och blev färdigt 1892, efter 23 års arbete. Slottet ligger i Bayern i södra Tyskland, 130 kilometer från München. Du kanske känner igen slottet från Disney eller andra affischer, då det är känt som ett riktigt vackert underverk. Byggnaden uppfördes på en plats där det tidigare hade stått två medeltida borgar och var mycket modernt för sin tid.

Dieser Blogeintrag wurde gepostet unter Restips och inspiration. Bookmark setzen.

Lämna oss ett meddelande

*