De bästa karibiska öarna

Resor till Karibien är uppenbarligen höstens största trend. Det är inte svårt att förstå vad som lockar oss till dessa paradisliknande öar. Förutom sol, bad och turkosblått vatten är det den extra långa julledigheten i år som gör att fler packar väskan. Den regniga sommaren har också gjort att många vill ha mer sol. Den sedan länge fallande dollarkursen har också gjort sitt.

Auto Europe erbjuder billig biluthyrning på 10 karibiska öar. Boka din resa och utforska din egen paradisö med en hyrbil!

Här kommer lite mer information om två härliga paradisöar i Karibien:

Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda

Denna ögrupp ligger i Västindien/östra karibiska havet och tillhör Små Antillerna. Antigua är den största ön och här hittar du huvudstaden Saint John’s. När du ankommer till Antigua är det enkelt att hämta upp en hyrbil redan på flygplatsen. Förutom att sola och bada finns det mycket annat att göra här. Eko-turer, safari, fisketurer och kajakturer, kite- och vindsurfing, snorkling och dykning bland koraller, fiskar, klippor och skeppsvrak eller fiske och jakt. Här behöver man inte ha det långtråkigt!

Vädret här är tropiskt och temperaturen faller sällan under 20 grader. Regnigast är det mellan sep-nov.

Dom. Republiken

Dominikanska republiken

Dominikanska republiken delar ön Hispaniola med Haiti. Landet är bergigt och har Västindiens högsta topp Pico Durante som sträcker sig 3175 m.ö.h. Annars finns regnskog här och klimatet är tropiskt. Huvudstaden heter Santo Domingo och är en myllrande stad med 2,6 miljoner invånare. Enligt en legend så ska ben efter Kristoffer Kolumbus vara begravda här.

I Dominikanska Republiken kan du sola och bada på härliga stränder, besöka vattenfall, regnskog och mysiga små byar. Se bara upp med den höga stöldrisken. Lämna aldrig värdefulla
saker i din hyrbil och tänk på att parkera i ett övervakat garage. De flesta hotell erbjuder parkering.

Landet har regnperiod mellan juni-oktober. Under denna tid är det också risk för orkaner. Det är dock varmt och soligt året runt.

Med hyrbil i Dominikanska Republiken har du möjlighet att se mer. Från Santo Domingo kan du köra norrut mot badorten Puerto Plata. Här väntar en kuststräcka på närmare 10 mil
på dig. Denna del av landet kallas även för Bärnstenskusten, p.g.a. sin höga andel bärnsten. Besök små kustbyar som t.ex. Cofresí, Costámbar, Maimón, Luperón och La Isabela.
De 27 vattenfallen vid Damajagua är en underbar upplevelse. Från 1500-tals-fortet San Felipe har du en magnifik panoramautsikt över havet.

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*