6 dolda romantiska pärlor i Europa

6 dolda romantiska pärlor i Europa

Genom århundradena har en uppsjö av kärlekssånger, dikter, romaner och filmer inspirerats av välkända romantiska städer runt om i Europa som Paris, Venedig och Prag. Det är därför inte helt oväntat att mängder av turister flockar till just dessa platser varje år. De flesta med avsikten att försöka hålla kärleken vid liv i sina relationer eller för att kanske bli kär i en främling!

Men detta är inte fallet för ungefär 1 av 4 svenskar. Auto Europes senaste undersökning visar att 27% av oss aldrig är intima på semestern. Dessutom avslöjade 13% av deltagarna att de bara hade ett intimt ögonblick under en 14-dagars lång semester. Så varför inte försöka liva upp saker och ting lite grann? Vi har några förslag på hur du kan återställa kärleksgnistan. Spana in våra dolda romantiska pärlor och upptäck 6 stycken ovanliga platser att dela med dina nära och kära.

Porquerolles

 

6 dolda romantiska pärlor i Europa - Porquerolles

Porquerolles är en vacker halvmåneformad fransk ö, en av de dolda pärlorna i Hyeresbukten. Dess bländande stränder med fin, vit sand på öns norra sida är det perfekta valet för par som som letar efter romantiska miljöer. Här kan du hyra cykel, snorkla, segla eller titta på en vacker solnedgång över havet. Glöm inte heller att besöka de historiska sevärdheterna Moulin du Bonheur och Fort Saint Agathe för lite instagram-vänliga bilder.

Salina

 

6 dolda romantiska pärlor i Europa - Salina

Vår andra plats på vår lista med dolda romantiska pärlor är den lilla italienska ön Salina som ligger belägen norr om Sicilien och kan skryta med ett landskap berikat med två stycken slocknade vulkaner, vin och vildblommor och kan inte jämföras med någon annan ö i skärgården. Naturen är fortfarande rå och orörd – den perfekta platsen för en lugn och intim vistelse med din älskade. Att snorkla eller dyka är en härlig aktivitet och djurlivet kommer garanterat att överraska dig. Vi rekommenderar även att du avsätter lite tid för någon av de mysiga vin-turerna som ön har att erbjuda. Du kommer att bli bortskämd med välsmakande viner och läckra kanapéer tillagade på lokalt odlade råvaror.

Marsaxlokk

 

6 dolda romantiska pärlor i Europa - Marsaxlokk

40 minuter från Malta hittar du Marsaxlokk, en liten fiskeby som för de mesta förbises av de flesta turister. Ljusa, färgglada hus, charmiga restauranger, soliga dagar och idylliska stränder gör denna förtrollade by till den perfekta romantiska semesterdestinationen. Ta med din partner till St.Peter’s som är en naturlig pool eller gör en utflykt till de vita klipporna varifrån du kan hoppa ner i det vackra kristallklara havsvattnet.

Hvar

 

6 dolda romantiska pärlor i Europa - Hvar

Sena sommarnätter på ön Hvar i Kroatien är fyllda med doften av lavendel och rosmarin. Denna magnifika plats ståtar med soliga dagar och avskilda stränder och vikar. Du och din älskande kan promenera ner för marmorgatorna hand i hand, besöka den gamla gotiska kyrkan, andas in den friska havsluften på Lucisca-stranden och njuta av en romantisk middag med levande ljus på en av de lokala restaurangerna. För en oförglömlig upplevelse är en båttur till ön Biševo och den blå grottan ett måste. Den sistnämnda är ett naturfenomen som aldrig upphör att förhäxa turister med sitt silver-blå vatten.

Andorra

 

6 dolda romantiska pärlor i Europa - Andorra

Utan tvekan är detta den mest hemliga platsen på vår lista med dolda romantiska pärlor. Furstendömet ligger beläget på gränsen till Frankrike och Spanien och dess land är till 90% täckt av skog som fortfarande är relativt orörd av turistmassorna. Äventyrliga par kan passa på att vandra på sommaren och åka skidor när snön och vintern kommit. Ta med din käresta på en promenad genom Parc Central där du kan mata ankorna eller njuta av de många utomhus attraktionerna som hålls här.

Bled

 

6 dolda romantiska pärlor i Europa - Bled

Den otroligt fantastiska slovenska staden Bled utmärks av magnifika berg och en grekiskt-blå sjö. Här kan du besöka slottet från 1000-talet, det lokala museet, ett vackert kapell och en tryckpress. Skäm bort din partner lite extra med en spa-helg på ett av hotellen och koppla av i de naturliga värmekällorna för en romantisk vistelse.

Har ni några romantiska favoritplatser ni tycker om att besöka för att göra någon ni håller kär glad? Dela med er av era bästa dolda romantiska pärlor i kommentarerna.

 

Inlagd i Restips och inspiration | Keywords , , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*