Musikhjälpen insamling

Stöd Auto Europes insamling till Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlings-projekt vars syfte varje år är att lyfta viktiga teman och frågor i världen. I år är temat “Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Att gå i skolan är en mänsklig rättighet och för oss som bor i Sverige och har tillgång till gratis och fri skolgång är skolan en självklarhet. Men ute i världen finns det över 30 miljoner barn som inte kan gå i skolan på grund av krig och konflikter och som behöver vår hjälp. Att ge barn möjlighet till skolgång i krigssituationer kan ge dem ett tillfälligt skydd från krigets fasor och hjälpa dem till en möjlig framtid i fred istället för att bli måltavlor för våld, övergrepp och människohandel.

Vad kan Musikhjälpen göra?

 

Utdrag från sverigesradio.se – Förutom att sätta fokus på den säkerhet och trygghet alla skolbarn har rätt till, kan Musikhjälpen samla in pengar så att barn, trots krig eller ett liv på flykt, har en skola att gå till. Möjligheten till ett tryggare liv kan börja med ett block och en penna. Vi har en möjlighet att påverka framtiden och förbättra utsikterna för miljoner av barn världen över. 

För att läsa mer om Musikhjälpens arbete och se exempel på vad pengarna kan räcka till klicka här.

1000 kr kan exempelvis användas till ett skolpaket som räcker till material för en lärare att undervisa 40 elever.

Vi på Auto Europe har i år startat vår egen bössa för att hjälpa till att lyfta frågan och visa vårt stöd.

Vill du hjälpa till och skänka en slant kan du enkelt swisha eller betala en valfri summa med ditt betalkort eller sms här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/auto-europe-sverige

Igen summa är för liten och mottas tacksamt! En 10:a som vi skulle lagt på en kaffe, ett paket tuggummi eller en godisbit kan istället hjälpa någon till att få en utbildning och en bättre och förhoppningsvis ljusare framtid.

 

 

Inlagd i Övrigt | Keywords , .

Lämna oss ett meddelande

*