En man på en Harley Davidson som blickar ner för en lång, rak väg

Hyra motorcykel i USA

När solen sträcker ut sina första, värmande strålar och smälter undan snö och is, när vägsaltet borstas upp och när asfalten börjar bli torr som fnöske är det det många motorcykelfantaster Sverige runt som trotsar de sista, isiga vindarna, dammar av sin favorithoj och ger sig ut på vägarna igen efter en lång vinter i hastighetsdvala. Precis som hemma i Sverige är vintersäsongen även över i USA kring påsk, och från 31:a mars ända fram till 1:a november ställer EagleRider sina Harley Davidsons till förfogande över hela landet för oss på Auto Europe.

USA är byggt för att du ska ta dig fram i ett fordon, men för motorcykelföraren kan det kännas som slöseri att sitta i en hyrbil på semestern i USA och gå miste om dofterna längs vägen, känna hur solen värmer och vindarna fläkta behagligt när temperatur och de utmärkta, raka och asfalterade vägarna – som sträcker sig in i oändligheten – är som gjorda för en härlig tur på en Harley Davidson. För den fria själen som vill pröva att leva en del av den amerikanska drömmen – men som inte orkar släpa med sig sin egen motorcykel över Atlanten – kan vi arrangera motorcyklar på ett 50-tal ställen i hela 26 av landets 52 stater, från Chicago till Dallas, Los Angeles till Newark och Miami till Seattle!

Förutom att du bör tänka på att du har begränsat med packning i sadelväskorna och att du behöver ha med dig både rikligt med solkräm och ett regnställ (beroende på vart ni ska), bör du också planera in kortare sträckor för att inte få allt för mycket träsmak i bakdelen när du semestrar med motorcykel. Vi listar nedan vad du också behöver veta innan du börjar hyra motorcykel i USA med Auto Europe.

En kvinna på en Harley Davidson

Det här skulle lika gärna kunna vara en bild på dig

I din motorcykelhyra i USA med Auto Europe ingår:


 • Obegränsat antal kilometer – Du betalar dock för soppan själv, en småsak i USA
 • Motorcykeln hämtas ut fulltankad och ska lämnas tillbaka fulltankad.
 • Försäkringar som begränsar din självrisk till 2000 USD (det vill säga, ditt ekonomiska ansvar för själva motorcykeln vid olycka eller stöld) – Om reparationer eller stöldvärdet överstiger detta belopp tar försäkringarna resten av smällen.
 • Vill du reducera eller eliminera detta ansvar helt, kan du köpa till extra försäkringar (VIP Theft & Damage Waiver) på plats som kostar cirka 24 USD (begränsar självrisken till 1000 USD) eller 33 USD per dag (eliminerar ansvaret helt så du betalar ingenting vid skada eller stöld). Priset kan dock variera beroende på station. Säkerhetspanten som reserveras på ditt kreditkort varierar dock endast mellan 1000 USD till 100 USD beroende på motorcykel och station.
 • Ansvarsförsäkring (liknande en trafikförsäkring) upp till en miljon USD per olycka.
 • Hjälmar (och vanligtvis även sadelväskor) för chaufför och passagerare. Dock utan visir! Det går dock att ta med sig egna hjälmar för stil och komfort.
 • Gratis transport till och från uthyrningskontoret vid bokningar på minst 3 dagar och om ni bor inom en radie av 7 miles från kontoret (lite mer än en mil). Kunden ringer till kontoret på morgonen av upphämtning för att arrangera transporten.
 • Genomgång vid upphämtning av lokala regler och lagar samt av motorcykeln och kundens ansvar för underhåll av motorcykeln under hyran.
 • Förvaring av väskor och andra värdesaker på kontoret medan ni reser, dock på egen risk!
 • Haveriskydd med ersättning upp till 35 USD per dag.
 • Karta med rutt-tips och sevärdheter längs med vägen.
 • Vilka motorcyklar kan du boka?


  Motorcykelflottan består mestadels av klassiska, amerikanska Harley Davidson i kategorierna Touring (till exempel Indian roadmaster eller Chieftain) och Classic (Fat Boy, Low Rider, Road King). I kategorierna Sport Touring hittar du även modernare varianter av Honda (ST1300), BMW (R1200 GS) eller Triumph (1200CC), om detta faller dig bättre i smaken! I Street-klassen hittar du bland annat HD Sportster 883 med 1200 kubik, Triumph Bonneville T100 och Yamaha V-star 650, till exempel. Även trehjulingar är bokningsbara på utvalda platser för den som vill testa någonting annorlunda.

  Vanligtvis får du den motorcykel du ser på vår hemsida. Men, EagleRider förbehåller sig rätten att kunna ändra din motorcykel till en motsvarande modell, eller till en bättre modell, om något oförutsett inträffar, som till exempel mekaniska fel eller olyckor/stöld som inträffar under hyran innan din hyra. Om du vill vara helt säker på att du får den modell du önskar kan vi bekräfta detta mot en extra avgift på cirka 200 SEK.

  Två motorcyklar från Honda parkerade i ett garage

  Trots att Harley Davidson är det vanligaste märket kan du även boka båge från Honda, BMW eller Triumph

  Vad kan du välja till på plats?


 • Hyra av läderjackor för cirka 10 till 20 USD per dag plus lokal moms
 • GPS för cirka 20 USD per dag plus lokal moms
 • Om du vill lämna tillbaka din motorcykel utan att fylla på tanken kan du välja att köpa en full tank bensin för 30 USD och sedan lämna tillbaka den med så tom tank som möjligt.
 • Körkort och åldersregler


  Till skillnad från en hyrbil är det krav på att den person som hyr motorcykeln måste vara minst 21 år gammal, samt inneha ett motorcykelkörkort med minst 1 års erfarenhet av att köra tunga motorcyklar – detta innebär också att man måste haft körkort för tung motorcykel i minst ett år, oavsett hur gammal man är.

  Restriktioner


  Med EagleRiders försäkringar tillkommer vissa restriktioner. Om dessa inte följs gäller inte försäkringarna och du kommer att vara fullt ansvarig för alla skador eller stöld av motorcykeln.

 • Hyrda motorcyklar är inte tillåtna på grusvägar, stränder, skogsstigar eller andra, icke-offentliga vägar.
 • Att köra in i Death Valley under månaderna juni till augusti sker på egen risk då väderförhållandena anses vara extrema under denna period.
 • Resor utanför USA måste godkännas i förväg.
 • Envägshyror måste godkännas i förväg. Avgifterna varierar från cirka 175 till 1600 USD, som betalas på plats när motorcykeln hämtas upp.
 • Vid sen avlämning debiteras 25 USD extra per timme i ren straffavgift, ovanpå den lokala hyrestaxan. Så se till att vara tillbaka enligt avtalad tid!
 • Boka


  Exempel på hur du hittar motorcyklar på vår hemsida

  Var du får fram tillgängliga modeller och priser. Klicka för större bild

  När du ska hyra motorcykel i USA hittar du alltid motorcyklarna längs ner och längst ut. Vanligtvis ser det ut som endast en motorcykel finns tillgänglig, men när du klickar på antingen uthyraren, motorcykel-kategorin eller på priset, får du fram samtliga, tillgängliga alternativ. Om du har problem eller några frågor ringer du bara till oss på +46 10 888 66 52 för assistans, eller så kontaktar du vår specialbokningsavdelning här.

  Avboka


  Exempel på hur du väljer motorcyklar på vår hemsida

  När du klickat på leverantör, pris eller kategori får du fram tillgängliga modeller

  Det är inga som helst problem att avboka en motorcykel, men villkoren skiljer sig åt jämfört med våra hyrbilar som man kan avboka gratis (om man gör detta senast 48 timmar innan upphämtningstiden). För motorcyklar gäller följande avbokningsavgifter:

 • Avbokningar som sker 31 dagar eller längre innan upphämtningstid: Ingen avgift
 • Avbokningar som sker mellan 30 och 21 dagar innan upphämtningstid: 30% av bokningsbeloppet i avgift
 • Avbokningar som sker mellan 20 och 11 dagar innan upphämtningstid: 60% av bokningsbeloppet i avgift
 • Avbokningar som sker mindre än 10 dagar innan upphämtningstid: 100% av bokningsbeloppet  i avgift
 • Övrigt


  Tänk på att lösa en heltäckande reseförsäkring för USA hemifrån via din hemförsäkring eller ett försäkringsbolag, då endast motorcykeln är täckt via EagleRiders försäkringar som vi förmedlar och för att USA inte omfattas av de försäkringsregler vi har automatiskt inom EU. Du kan även kolla att denna reseförsäkring täcker utlägg som avbokningsavgifter i händelse av sjukdom med mera, så har du ditt på det torra.- Andreas på Auto Europe Sverige

Dieser Blogeintrag wurde gepostet unter Motorcykel. Bookmark setzen.

4 Svar på Hyra motorcykel i USA

 1. Monica ivos nordin säger:

  Hej
  Undrar vilken försäkring man bör teckna…
  Är lite orolig för att man antingen tar för lite eller för mycket…
  Vad rekommenderar ni?
  Mvh monica

  • Josefine säger:

   Hej Monica,

   I våra hyrbilspriser, de så kallade baspaketet är alltid följande skydd inkluderat: Ansvarsskydd, vagnskadeskydd samt stöldskydd. Till vilken mån kunden är täckt är alltid upp till leverantören då vi bara förmedlar vidare deras villkor, gemensamt är dock att du som kund alltid är skyddad för dessa tre kategorier när du hyr en bil till baspris.

   Super Cover är en produkt som täcker så gott som hela bilen i händelse av skada, till skillnad från de flesta försäkringar som erbjuds på plats som oftast endast täcker skador på karossen (med få undantag för vissa leverantörer). Det innebär att skador på fönster, däck, backspeglar, tak, underrede med mera är undantagna från det som de lokala försäkringarna täcker. Uppstår en skada på dessa ställen kan du som kund få betala för hela kalaset själv, trots att du köpte en försäkring på plats. Oftast kan man dock även välja till skydd på fönster och däck med mera på plats mot ytterligare en extra avgift. Super Cover innebär att du kommer att ha täckning för skador på bilen genom Auto Europe. Om skador uppstår på bilen som täcks utav Auto Europe kommer du först att bli debiterad för självrisken för dessa skador av den lokala uthyraren, varpå du sedan kan kräva pengarna tillbaka utav Auto Europe.

   Om du vill veta mer om försäkringar och reda ut en del fackbegrepp så kan jag rekommendera följande inlägg från vår blogg: http://hyrbil-blogg.se/hyrbilsforsakringar/hyrbilar-och-forsakringar-forsta-hyrbilbranschens-facksprak/ och mer information över vårt super cover hittar du här: http://hyrbil-blogg.se/hyrbilsforsakringar/skydda-din-hyrbil-med-super-cover/

   Du är såklart även välkommen att kontakta oss igen om du skulle ha fler frågor.

   Ha en fortsatt trevlig dag!

   Mvh, Josefine på Auto Europe

 2. monica säger:

  Hej
  skrev innan och undrade vilken försäkring man bör ha och vad ni rekomenderar .
  vi ska hyra motorcykel ,,,,gäller samma då?
  Med vänlig hälsning Monica

  • Josefine säger:

   Hej igen Monica,

   då skulle jag rekommendera att du ringer till en av våra reservationsagenter på gratisnumret 020 888 527 så kan dom redogöra mer exakt vad som gäller. De talar såklart både svenska och engelska och har bättre koll på vad som gäller för motorcykelhyra.

   Trevlig kväll!

   Mvh, Josefine på Auto Europe

Lämna oss ett meddelande

*