Olika semester-typer

Olika semester-typer

När det kommer till semester har vi alla våra preferenser och en typ av semester kanske inte passar till två olika personer – vi är alla olika semestertyper. En sak som vi dock har gemensamt är att vi inte kan vänta på att få åka på vår nästa resa och vi drömmer ofta om dem på jobbet.

Efter att vi försökt klassificera olika semesterfirare har vi kommit fram till de följande kriterierna baserat på vad vi letar efter på semestern. Nedan hittar du en sammanställning av 6 olika kategorier av resenärer, vilken känner du igen dig i?

Den spirituelle

Ibland behöver vi alla bara lite lugn och ro! Trist nog är det något vi alla inte får tillräckligt av. Människor som saknar den här dyrbara känslan kan försöka ta sig någonstans där de kan förbättra sin förmåga att hitta inre lugn och ro och återvända till yoga och meditation på en avskild destination för en viss tid.

Olika semester-typer- den spirituelle

Typen som gillar underhållning

Något som varit och fortsätter att vara en mycket populär trend är stora internationella musikfestivaler dit musik-fans flockar från olika länder runt om i världen. Glastonbury, Roskilde och många andra stjärnspäckade festivaler lockar människor, unga som gamla för ett par dagar fyllda med musik, dans och gamla och nya vänner.

Naturälskare

Nu har vi kommit till den kompletta motsatsen till föregående när det kommer till olika semester-typer. Resenärer som kan ladda batterierna enbart i nära kontakt med naturen. Det är bara när de befinner sig djupt inne i djungeln, vandrande i bergen eller när de beskådar norrskenet i en avskild by i Finland, utan kontakt med omvärlden som de kan varva ner.

Olika semester-typer- Naturälskare
Den shoppinggalne

För lite extra shopping-spänning finns det vissa personer som spenderar hela sin semester med att leta efter den där saken med det lilla extra i storstäder som Dubai, Kapstaden, Tokyo eller Paris. På shoppingdestinationer är shopping på schemat varje dag! Du som letar efter riktiga kap och vill fynda bör prova på städer som Seoul, Milano eller Madrid.

Strandälskaren

En del av oss behöver tid iväg, långt bort från kontoret och vardagsrutinen, på en sandig strand, slappandes och utan måsten. När det kommer till semester-typer, är allt strandälskaren vill ha sol, sand och hav. Den perfekta kombinaten för en avkopplande semester medans du lapar upp solstrålar och laddar D-vitamin-batterierna.

Olika semester-typer-strandälskaren
Kulturresenären

För att mixa upp vår gryta med olika semester-typer kommer här typen som älskar kultur och inte kan tänka sig en semester utan kulturella evenemang. Att hänga sig till den lokala kulturen, besöka museum och teatrar eller uppleva fantastiska konsertföreställningar är synonymt med semester för den som älskar kultur.

Det här är såklart bara en syn på hur olika semester-typer kan se ut. Kanske du har en annan syn. Vilken typ av semesterfirare är du? Vilken vad din bästa semester? Dela med er av ert bästa semesterminne på vår Facebook för chansen att vinna ett presentkort till värde av €25 från Amazon.

 

 

Inlagd i Kuriosa | Keywords , , .

Lämna oss ett meddelande

*