Hyrbil med vinterdäck

Hyrbil med vinterdäck

I Sverige tar vi det som självklart att alla bilar har vinterdäck under vintern men så ser det inte riktigt ut i andra länder. När man reser och hyr bil i andra länder kan det vara bra att känna till vilka regler som gäller på det aktuella resmålet.

Om du planerar att åka till Alperna för härlig skidåkning eller snowboardåkning så underlättar det mycket om man har en hyrbil.

Regler i Schweiz

Trots att det i största delen av Schweiz råder vinterväglag under större delen av vintern så finns det ingen lag om vinterdäck under en viss period. Man rekommenderar istället vinterdäck vid vinterväglag. Har man sommardäck kan man använda snökedjor på slingriga alpvägar. När du bokar hyrbil i Schweiz under vintertid kan du välja våra priser som inkluderar vinterdäck.

Regler i Österrike

När du hyr bil i Österrike så är alla bilar utrustade med vinterdäck mellan 1 nov – 15 apr, eftersom det är lag på detta då. Ibland tillkommer extra avgift. Välj våra priser som inkluderar vinterdäck i priset.

Regler  i Tyskland

I Tyskland är det inte tillåtet att köra med sommardäck vid vinterväglag. Mellan den 1 nov – 31 mar kan du vara säker på att alla hyrbilar är utrustade med vinterdäck i Tyskland. Ibland tillkommer extra avgift för detta. Spara pengar på att välja ett pris som inkluderar vinterdäck i hyran.

Regler  i USA och Kanada

I norra USA och i Kanada är klimatet ganska likt det vi har i Sverige. På vintern kan det bli snö och is på vägarna. I Nordamerika är alla bilar utrustade med sk. all around-däck som kan användas året runt. I Quebec i Kanada råder det, sedan 2008 lag på vinterdäck mellan 15 dec och 15 mar.

Kör säkert i vinter!

Inlagd i Hyrbilsutrustning | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*