Vägtullar

Vägtullar med hyrbil i Florida

Senaste nytt! Det kommer att finnas sol i Florida även år 2016! Anledningen till varför just du ska åka dit vet du redan och nu funderar du på hur det fungerar med vägtullar när du ska hyra bil i USA:s soligaste stat, och vi har fixat sammanställningen åt dig!

Automatiska vägtullar i Florida

Vackra miami

Vägtullar är vanliga i Miami

På andra ställen i USA är det vanligt att betala för vägtullar kontant när man passerar en station. Dock ej i Florida. Istället har Floridas transportministerium infört ett system som kallas för Sun Pass. Sun Pass är ett helautomatiserat vägtullsystem som går ut på minska köbildning på alla vägar och broar i Florida. Själva tullstationen brukar utmärka sig genom att hastigheter sänks och att man måste välja en speciell fil när man åker igenom något som kan beskrivas som en stor båge som spänner sig över vägen. Oftast finns där inget annat än en kamera eller mottagare som registrerar varje bil som passerar stationen. Det förekommer att det även sitter kameror och mottagare ovanför vägarna (framför allt ovanför expressfilerna) som inte är lika lätta att se. Detta system gäller för alla fordon.

Oavsett om man hyr bil av ett uthyrningsföretag eller åker privat måste bilen vara utrustad med en transponder för att bilen ska kunna föras på tullvägarna.

Alla hyrbilar utrustade med Sun Pass

Givetvis innebär detta att samtliga hyrbilar i Florida är utrustade med en transponder eller använder sig av ett liknande system som möjliggör automatisk passering genom vägtullarna enligt Sun Pass-systemet. Smidigt!

Fördelar:

 

  • Du slipper sitta i köer
  • Tillgång till expressfiler på vissa vägar
  • Du kan åka på alla vägar och broar i Florida
  • Du slipper samla på dig mynt och kontanter för vägtullar
  • Smidigare än att ta omvägar som inte är tullbelagda
  • Billigare än “unpaid toll document”

 

 

Debitering för vägtullavgiften sker i efterhand och den som debiteras är huvudägaren av fordonet, vilket i ditt fall är företaget du hämtar ut bilen från. Hyrbilsföretaget debiterar sedan ditt kreditkort i efterhand för vägtullarna som har debiterats av Floridas transportministerium då de ej ansvarar för kostnader som uppstår i samband med att bilen är uthyrd. Avgifterna för tullarna skiljer sig åt och beror också på antal tullar ni har passerat.

Nackdelar:

 

  • För att kunna använda en Sun Pass-transponder måste du betala en extra avgift på plats när du hämtar ut bilen och det finns egentligen inget alternativ för den som inte vill använda sig av detta, förutom att åka omvägar runt de tullgiftbelagda vägarna, vilket man kanske inte vill eller kan göra under på sin inplanerade semester. Detta är därmed något man helt enkelt får räkna med att betala för om man vill hyra bil i Florida och är ingenting som kan påverkas av uthyrningsföretagen då det detta är ett system som inrättats och hanteras av Floridas myndigheter.

 

 

Om man inte har ett Sun Pass får den registrerade ägaren av fordonet istället en så kallad “unpaid toll document” skickat till sig, återigen uthyrningsföretaget som du hyrt bilen av. Oavsett om du använt dig av Alamo, Dollar, Avis, Hertz eller liknande debiterar de dig i sin tur en administrativ avgift på 25 USD per station du har passerat utan att betala, plus själva tullstationsavgiften från ditt kreditkort, istället för beloppet för en Sun Pass-transponder.

Olika avgifter beroende på uthyrare

Vi har listat avgifterna och vilket system de använder sig av nedan:

Alamo

Den som hyr bilen blir debiterad cirka 5 USD per dag för de dagar som bilen färdas på avgiftsbelagda vägar eller max 30 USD för hela hyran plus tullavgifterna.

Advantage

Alla bilar är utrustade med Plate Pass och kunder blir debiterade för en administrativ avgift plus vägtullarna cirka 10 dagar efter hyran är avslutad. Priser finns på hyresvillkoret som skrivs under på plats.

Avis

Med Avis använder du deras e-Toll service som kostar cirka 3.95 USD per dag under hela hyran oavsett om bilen färdas på tullväg eller inte, men som mest 16.95 USD för en hel hyresperiod, plus vägtullavgifterna. Debiteringar kan ske 4 till 8 veckor efter det att bilen har lämnats tillbaka.

Budget

Bilarna är antingen utrustade för videoregistrering eller med en transponder och kostar cirka 3.95 USD per dag och som mest 16.95 USD för hela hyran plus avgifterna för vägtullarna.

Dollar

Dollar använder sig av Plate Pass som ger tillgång till Sun Pass-vägar via företagets registreringsskylt. Kostar cirka 9 USD per dag plus tullavgifter som debiteras i efterhand.

Hertz

Sun Pass/E-pass kostar cirka 9 USD per dag plus tullavgifter som debiteras i efterhand. Även här behövs ingen elektronisk utrustning.

Rent Max

En Toll Pass Waiver för 8.25 USD per dag ger dig tillgång till en transponder och inkluderar alla vägtullavgifter. Du debiteras alltså ingenting i efterhand och betalar inte mer än 8.25 USD per dag. Kan vara ett bra alternativ för er som ska resa genom många vägtullar.

Thrifty

Använder sig också av Plate Pass för 9 USD per dag plus avgifter som uppkommer i samband med att man passerar en vägtull.

Avgifterna listade hos våra leverantörer nämnda i detta inlägg kan komma att ändras eller upphöra utan föregående meddelande. Se därför till att läsa igenom hyresvillkoren noga där aktuella avgifter är listade innan ni accepterar villkoren och genomför bokningen.


För dig som vill veta mer om hur det är att hyra bil med Auto Europe i USA så kan du läsa om det här och om du vill gå vidare till vår bokningsmasking klickar du här. Du kan också ringa till oss på +46 10 888 66 52 varje dag i veckan om du har fler funderingar!

Läs om hur du kan maxa din hyrbilsupplevelse på vår hemsida här

Du har vi inte missat att du kan boka Gold Rate i USA? Läs mer

Inlagd i Hyrbilstips | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*