Hyrbil tankmätare

På vilken sida sitter tanklocket?

Trött på att luta dig ut ur sätet gång på gång när du sitter i ännu en ny bil för att se vart tanklocket sitter? Vi har knepet åt dig! Bloggen är tillbaka igen med tips och trix för alla som vill lära sig mer om hyrbilar!

Högsäsongen har börjat lida mot sitt slut och jag tycker mig märka ett mindre antal kunder har hört av sig från Italien med en förmodad trafikbot jämfört med förra året. Kul att vi har så många uppmärksamma och hjälpsamma läsare!

Förutom hjälpsamma läsare har vi också hjälpsamma kunder. I ett samtal tidigare i somras fick jag tipset om hur man kan ta reda på vart tanklocket sitter på bilen utan att man ska behöva sticka ut huvudet på sidan av bilen och försöka kasta ett bökigt getöga bakåt för att se om bilen ska ställas upp till höger eller vänster om bränslepumpen. Det är lika enkelt som genialt och lite pinsamt att jag inte visste om detta tidigare. Om du som jag känner igen dig i situationen kommer du i framtiden att slippa behöva backa fram och tillbaka mellan bilar och bränslepumpar efter att du läst detta enkla tips nedan:

 

Hyrbil bränslemätare vänster

Hyrbilens tanklock sitter på vänster sida

Hyrbil bränslemätare höger

Hyrbilens tanklock sitter på höger sida

På de flesta nya bilar sitter en liten symbol bredvid eller under bränslemätaren som ser ut som en bränslepump. Vid sidan om bränslepumpen sitter en liten pil som indikerar på vilken sida av bilen tanklocket sitter på. Jämför den vita pilens position och riktning på bilderna. Busenkelt!

Då de flesta av våra hyrbilsleverantörer använder sig enbart av nya bilar där dessa indikatorer finns kan det därför vara en god idé att titta en extra gång på instrumentbrädan, istället för att hänga ut genom dörren innan ni ska tanka er hyrbil.

Det brukar ofta premieras att vara ute i god tid, så om ni sitter och funderar på en hyrbil kan ni gå in på vår sökmotor och leta fram en passande bil och boka. Skulle ni ändra er kan ni alltid avboka med full återbetalning om detta görs senast 48 timmar innan upphämtningstiden. Klicka här för att komma till vår bokningsmotor och börja jämföra priser. Du kan också kontakta våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 eller skicka e-post för frågor.

 

 

Inlagd i Hyrbilstips | Keywords .

Lämna oss ett meddelande

*