Reserestriktioner – Köra till andra länder med hyrbil

HyrbilNär du hyr bil i ett land och vill köra in i ett annat land finns det vissa saker du bör känna till. Det är viktigt att alltid meddela vilka länder du planerar att köra in i när du gör din bokning. De lokala uthyrarna kanske måste förbereda papper som du visar upp vid gränsen. Ibland har biluthyraren också vissa restriktioner och extra kostnader förenade med inresa i annat land. Att köra in i västeuropeiska länder brukar inte vara något problem (men skall alltid meddelas). Vid inresa till forna östblocksländer finns däremot ofta många restriktioner och avgifter kan tillkomma. När du beställer hyrbil online kan du läsa i “Villkor och bestämmelser” vilka länder som du inte får ta din hyrbil till och om det kostar extra. Om du behöver mer information är det bara att du ringer oss!

Inlagd i Hyrbilstips | Keywords , .

40 Svar på Reserestriktioner – Köra till andra länder med hyrbil

 1. Anna säger:

  Hej!
  Vi planerar att hyra (och lämna) bil i Madrid och köra både i Spanien och Portugal. Vad säger Firefly om att köra “utomlands”? Skiljer det sig mellan de olika bolagen vad det gäller regler och kostnader för detta?
  Anna

  • Andreas säger:

   Hej Anna!

   Det hela beror lite på när ni vill hämta upp bilen och vilken bilklass ni vill hyra. Med Firefly är det dock generellt tillåtet att resa in i Gibraltar, Portugal, Frankrike och Andorra mot en avgift av € 27.23 per hyra, som ni betalar på plats till Firefly när ni hämtar upp bilen. Om ni vill resa in i fler länder än Portugal som är tillåtna ovan så kostar det alltså ingenting extra för det. Se bara till att ange samtliga länder ni vill resa till när ni ska boka bilen på vår hemsida under sista steget i bokningsprocessen, när du fyller i kontaktuppgifter, genom att klicka i rutan “Ja, jag kommer korsa landsgränser med min hyrbil” och fylla i samtliga länder du vill besöka.

   Du kan också ringa oss på gratisnummer 0200 110 460 för frågor kring detta.

   Glöm inte att läsa villkoren noga innan ni bokar och ta med er kreditkort, körkort och giltigt ID med er till upphämtningsstationen. När du hämtar ut bilen kommer självriskbeloppet att reserveras på ditt kreditkort som säkerhetspant, även värdet för en tank bensin kommer också att reserveras, så det är viktigt att du kollar med din bank att du har ett kreditkort och inte ett betalkort samt att självriskbeloppet + värdet för en tank bensin finns tillgängligt för reservation på ditt konto.

   Kom ihåg att höra av dig direkt om ditt plan blir försenat, så att vi kan meddela detta till uthyraren så att deras system inte avbokar bilen automatiskt om du inte dyker upp i tid. I övrigt är det bara att läsa vouchern noga och ringa oss om det är något du funderar på. Du hittar journummer (24/7 på engelska) och vårt direktnummer i vouchern samt gratisnummer från olika länder på första sidan (funkar endast från lokal, fast lina eller lokalt mobilabonnemang). Det svenska gratisnumret fungerar ej från från andra länder.

   Hör av dig om det är någonting mer du funderar på!

   med vänlig hälsning,

   Andreas på Auto Europe Sverige

 2. Malin Holmgren säger:

  Planerar att i sommar flyga till Venedig, och därifrån ta oss till norra Kroatien (Istrien). Funkar det att hyra bil på flygplatsen i Venedig och köra därifrån till Kroatien, och sen tillbaka för att även hemvägen flyga via Venedig?

  • Andreas säger:

   Hej Malin!

   Detta går att ordna! Det viktiga är bara att du anger att du vill resa in i Kroatien när du genomför bokningen.

   Om jag söker på en veckas hyra i Venedig (20:e till 27:e juni) tillåter följande av våra 16 uthyrare som vi förmedlar hyror åt i Venedig resor in i Kroatien:

   Avis, Budget, Maggiore, Enterprise, Goldcar (tillåter även resor till öar), Keddy, Locauto, Hertz, Sicily by Car, Sixt och Thrifty.

   Vänligen notera att vanligtvis tillåts endast resor över gränser på fastlandet, så om du vill ta färja över får du ansöka om detta, men det är inte garanterat att vi kan bekräfta det. Generellt skiljer sig också villkoren åt en del beroende på vilket bolag du använder, när du vill hyra och vilket typ av bil du vill boka. Du kan läsa dessa i regler och villkor på hemsida, men enklast är om du ringer 0200 110 460 och frågar en av våra reservationsagenter om resor in i Kroatien. Även avgift kan tillkomma på några hundralappar som betalas på plats när du hämtar ut bilen. Även detta kan du läsa dig till på vår hemsida, eller så frågar du oss. Glöm inte att du också kan kontakta reservationsavdelningen via e-post när du har hittat ett intressant bolag, datum, tider och typ av bil.

   Om det är någonting mer du funderar på är det bara att du hör av dig!

   Med vänlig hälsning,

   Andreas på Auto Europe Sverige

 3. Magnus säger:

  Hej,
  Jag läste för ett tag sedan att bilar hyrda i Schweiz inte längre får tas in i EU. Stämmer det?

  • Josefine säger:

   Hej Magnus,

   det beror lite på leverantör och bilmodell. Oftast tillåter våra leverantörer resor till västeuropeiska länder samt ett urval av destinationer i Östeuropa där många EU-länder ingår. För att få rätt information råder vi dig att ringa oss gratis på 020 888 527 så kan en av våra reservationsagenter tala om vad som gäller specifikt för din resa.

   Ha en fortsatt bra dag!

   Mvh, Josefine på Auto Europe

 4. Nikolina säger:

  Hej!
  Vi planer i sommar att flyga till Bukarest och därefter bila till st. Petersburg med ett längre stopp i Riga på vägen. Kan man hyra bil i Rumänien men lämna den i Ryssland?

  • Josefine säger:

   Hej Nikolina! Det kan nog bli svårt då många uthyrare har reserestriktioner till länder utanför EU och även för Östeuropeiska länder. För att vara på den säkra sidan skulle jag rekommendera att du ringer och pratar med våra reservationsagenter på vårt gratisnummer 020 888 527. Mvh, ditt Auto Europe Team

 5. Sebastian säger:

  Hej,
  Vi tänkte hyra bil i München för att sedan köra genom Österrike, Italien, Slovenien och Kroatien. Som jag fattat det tar de flesta uthyrningsfirmor en extra avgift för att korsa gränserna. Min fråga är om det finns någon uthyrningsfirma som INTE tar ut en extra avgift? Samt hur det ligger till med avgift hos Europcar/Keddy när man korsar dessa landsgränser? Informationen från dem är ganska otydlig.

  Tack på förhand,
  Sebastian

  • Josefine säger:

   Hej Sebastian,

   Det är riktigt. De flesta av våra leverantörer har så kallade reserestriktioner till vilka länder du som kund tillåts resa när du hyr bil och som då även kan medföra extra avgifter för gränskorsning och liknande. Europcar i detta fallet tillåter exempelvis inte att du hyr i bil i München och kör till Italien och östra Europa medan Keddy tillåter resa till Italien (utan extra avgift) men inte till länder i östra Europa. Med Budget och Hertz kan du resa till alla 4 länder utan extra kostnad. Buchbinder tillåter även dem resa till alla 4 länder men här tillkommer extra avgifter. Alla resmål ska alltid noteras vid bokningstillfället och resa till andra länder kan medföra att kunden måste lägga en högre deposition som säkerhet vid upphämtning av fordon. Om du vill ha mer exakt information om vilka uthyrare som tillåter resa till de 4 ovannämnda länderna och om extra avgifter tillkommer är du varmt välkommen att ringa våra reservationsavdelning på vårt gratisnummer 020 888 527.

   Ha en fortsatt trevlig dag!

   Mvh, Josefine på Auto Europe

 6. Sixten Folebäck säger:

  Hej,
  Jag och tre till tänkte hyra bil i Bergamo (flygplatsen) åka runt i Italien och en sväng in i Frankrike. Hur mycket extra kostar det att korsa landgränsen?

  Tack på förhand!

  • Josefine säger:

   Hej Sixten! Vad spännande! Då våra leverantören har olika reserestriktioner och avgifter kommer här ett urval av de bolag som finns tillgängliga från Bergamo flygplats och som tillåter resa in till Frankrike: (Avgiften betalas på plats hos leverantören).

   Goldcar: 1-3 dagar 40 EUR, 4-7 dagar 60 EUR, 8 dagar eller mer 80 EUR.
   Sicily by Car: Resa tillåten, ingen avgift
   Europcar: Resa tillåten, ingen avgift
   Maggiore: Resa tillåten, ingen avgift
   Locauto: Resa tillåten, ingen avgift
   Avis: Resa tillåten, ingen avgift
   Budget: Resa tillåten, ingen avgift
   Enterprise: Resa tillåten, ingen avgift
   Winrent: Resa tillåten, ingen avgift
   Hertz: Resa tillåten, ingen avgift
   Firefly: resa tillåten, gränsavgift på 109.80 EUR tillkommer.
   Dollar: Resa tillåten, ingen avgift
   Thrifty: Resa tillåten, ingen avgift
   Rhodium: 1-3 dagar 40 EUR, 4-7 dagar 60 EUR, 8 dagar eller mer 80 EUR.

   Observera att alla resmål måste noteras på bokningen vid bokningstillfället och att extra avgifter kan tillkomma för extra förare.
   Om du har fler funderingar kan du även kontakta vår reservationsavdelning på vårt gratis nummer 020 888 527 så kan dom hjälpa dig att hitta ett passande fordon och svara på fler frågor gällande resa till andra länder.

   Trevlig helg!

   Mvh Josefine på Auto Europe

 7. Sixten Folebäck säger:

  Hej Josefine,

  Tack för ett bra och snabbt svar, du verkar vara en superklippa!

  Jag ringde det numret i fredags och talade med en engelskspråkig kvinna i 25 min som skulle mejla över ett förslag som inte kom (bara bokstavera mitt namn och adress tog 10 min). Kanske var det jag som var otydlig. Hur som helst kan man inte få prata med dig över telefon eller göra en bokning via mejlen?

  Tack på förhand!

  / Sixten

  • Josefine säger:

   Hej igen Sixten! Tack så mycket, det var mycket roligt att höra!

   Ja tyvärr är det så att när våra svensktalande agenter inte finns tillgängliga blir samtalen vidarekopplade till nästa tillgängliga engelsktalande agent för att du som kund inte ska behöva sitta i kö för länge. Du kan nå vår svensktalande personal på e-post över seres@autoeurope.de, alternativt kan jag ordna så att en av mina kollegor som talar svenska ringer upp dig per telefon. Jag har emailat dig så att du kan vidarebefordra mig ditt nummer om du vill att mina kollegor ringer upp dig.

   Mvh Josefine på Auto Europe

 8. Lisa säger:

  Hej! Ska flyga till dubrovnik i Kroatsien men bo strax över gränsen till Montenegro. Har hyrt bil ifrån Eurocar och stod i avtalet att man ska be om gränsskridande dokument om man behöver det. Stod inget om avgift där men när jag har googlat vidare ser det ut som att det för andra har blivit en dyr affär. Vet ni vad det är som gäller?

  • Josefine säger:

   Hej Lisa! Vilka reserestriktioner som föreligger är varierande beroende på en rad faktorer som uthyrare, land och typ av fordon. Resa ska alltid notera på vouchern vid bokningstillfället, även när resa över gränsen är tillåten utan extra kostnad.

   Vänligen ring till vår reservationsavdelning på vårt gratisnummer 020 888 527 och uppge till dem dit vouchernummer så kan de snabbt kolla upp vad som gäller. Du hittar även information om din hyra under hyrans villkor och regler på din voucher.
   Trevlig resa! Mvh, Josefine på Auto Europe

 9. Jan Efraimsson säger:

  Hej
  Min fru och jag planerar att i juni hyra bil på Zurich flygplats under 10 dagar . Halva tiden tänker vi vara i norra delen av Italien, Kommer uthyrningsbolagen att ta ut extra avgift för att vi korsar landsgränsen?
  Med vänlig hälsning
  Jan Efraimsson

  • Victoria säger:

   Hej Jan!

   Olika hyrbilsföretag tar ut olika gränsavgifter, och det finns de som inte tar någon avgift alls. Det bästa är att kolla upp med oss på AutoEurope för just din hyra, du kan antingen maila oss eller ringa oss
   på vårt gratisnummer 020 888 527 eller seres@autoeurope.de

   Med vänlig hälsning Victoria på Auto Europe.

 10. Lena säger:

  Hej!

  Vi planerar att flyga till Milano och hyra bil och bo vid Lago Maggiore. Planerar en dagstur till Schweiz och ev hade det varit smidigt att korsa gränsen på resan tillbaka till Milano igen. KOstar detta extra med hyrbil?

  Mvh Lena

  • Victoria säger:

   Hej Lena! Det låter riktigt härligt.

   Huruvida det kostar extra beror alltid på uthyraren då de tar ut olika avgifter eller ibland inga avgifter alls. Jag rekommenderar att du ringer vårt gratisnummer 020 888 527 för att ta reda på vad de olika uthyrarna tar ut för avgifter.

   Jag önskar er en trevlig resa!

   Med vänlig hälsning, Victoria.

 11. Fanny säger:

  Hej! Vi planerar att semestra både i Portugal och Spanien i sommar! Vår tanke var att flyga till Lissabon, sedan hyra en bil ner till Malaga. Är det ens möjligt att hyra bilen i Lissabon men lämna den i Malaga..? Tacksam för svar!

  Med vänlig hälsning,
  Fanny

  • Victoria säger:

   Hej Fanny! Det är möjligt att boka en envägshyra från Lissabon till Malaga. Det beror lite från företag till företag med eventuella envägskostnader, och om det är mellan olika länder kan de vara ganska höga, men det är värt att kolla upp! Jag skulle rekommendera att du kollar på vår hemsida och kryssar i “Återlämna på annan station”, du kan självklart också ringa oss gratis på 020 888 527 för att få prisexempel.

   Med vänlig hälsning, Victoria på Auto Europe.

 12. Lena W säger:

  Hej!
  Vi ska flyga till Nice i sommar och där hyra bil för att under 2 veckor bila vid franska och italienska rivieran. Vilka hyrbilsföretaget tillåter detta? Och utan särskilda avgifter?

  • Victoria säger:

   Hej Lena!

   Huruvida det kostar extra beror alltid på uthyraren då de tar ut olika avgifter eller ibland inga avgifter alls. Jag rekommenderar att du ringer vårt gratisnummer 020 888 527 för att ta reda på vad de olika uthyrarna tar ut för avgifter.

   Jag önskar er en trevlig resa!

 13. Caroline Sagström säger:

  Hej, vi planerar att resa till Budapest och hyra bil för att ta oss runt mellan Bosnien, Kroatien och Montenegro. Vad kostar det att hyra och kan man hyra bilen i Budapest och lämna tillbaka den i Montenegro? Planerar att hyra bilen 2,5 veckor.
  Vilken biluthyrare rekommenderar ni att man kontakatar? //carro

  • Victoria säger:

   Hej Caroline! Det bästa är om du kontaktar oss via telefon gratis på 020 888 527 så kan vi hjäpa dig välja hyrbolag och bil för tänkta datum. Med vänlig hälsning, Victoria

 14. Elisa Ekström säger:

  Hej
  Har tänkt hyra bil i Venedig och köra till Rovinj i Kroatien och lämna bilen där. Är det möjligt och i så fall med vilka uthyrningsföretag. Prisbild?
  Tack på förhand!

  • Victoria säger:

   Hej Elisa! Ring oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kan vi ta fram prisförslag och ge dig information om envägshyror. Med vänlig hälsning, Auto Europe.

 15. Pernilla säger:

  Hej,

  Behöver tips och rekommendation då vi planerar att hyra bil från Sverige och resa ner till Norra Grekland.
  Vilka hyrbils företag rekommenderas? samt vilken rutt är smartast att ta? Vad behöver vi tänka på extra utöver hyran som kan vara bra när vi tecknar hyresavtal?

  • Victoria säger:

   Hej Pernilla! Att hyra en bil i Sverige och ta den till Grekland kan dessvärre vara mycket begränsat. För att få tips och rekommendationer är det enklast om du ringer oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Med vänlig hälsning, Victoria.

 16. Jonas säger:

  Hej, vi funderar att hyra bil i Zurich och tänker åka över gränsen till Frankrike. Finns det några generella begränsningar att åka över gränsen från Schweiz till Frankrike och kan ni säga lite om kostnaden för det i så fall?.

  Tacksam för tips.

  • Victoria säger:

   Hej Jonas! Det kan finnas olika begränsningar, men det beror på vilket hyresföretag du väljer. För att få tips och rekommendationer är det enklast om du ringer oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Med vänlig hälsning, Victoria.

 17. melisa säger:

  Hejsan!
  Vet du om kan hyra en skåp/lastbil ( med b körkort) i sverige och lämna den i kroatien ??
  letar och letar men hittar desvärre ingenting.
  tacksam för svar.

  Mvh, Meliss

 18. Thorsten säger:

  Hej, vi skall köra från Malmö genom Tyskland till Tjeckien (Prag).
  Jag ser att vissa inte tillåter resa till Tjeckien, vet du vem som gör?

  Tack på förhand!

  • Victoria säger:

   Hej Thorsten! Det kan finnas olika begränsningar, men det beror på vilket hyresföretag du väljer. För att få tips och rekommendationer är det enklast om du ringer oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Med vänlig hälsning.

 19. George Kahn säger:

  Hej! Jag skulle vilja hyra bil och köra till Kroatien och tillbaka. Hur ser möjligheterna ut för det?
  Mvh George

  • Victoria säger:

   Hej George! Det kan finnas olika begränsningar, men det beror på vilket hyresföretag du väljer. För att få tips och rekommendationer är det enklast om du ringer oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Med vänlig hälsning, Auto Europe

 20. Agneta säger:

  Hej, vi kommer vara i Parga i sommar och funderar på att hyra bil för att köra över gränsen till Albanien över dagen.
  Hur är möjligheterna för det?

  • Victoria säger:

   Hej Agneta! Det kan finnas olika begränsningar, men det beror på vilket hyresföretag du väljer. För att få tips och rekommendationer är det enklast om du ringer oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Med vänlig hälsning, Auto Europe

Lämna oss ett meddelande

*