En röd hyrbil på en landsväg

Envägshyra med Auto Europe

Har du någonsin velat hämta upp en hyrbil från en plats och lämna den på en annan plats? Ibland passar det inte att lämna tillbaka hyrbilen på samma station som där man hämtade den. Detta är möjligt och kallas för envägshyra. Det betyder att du kan flyga till en flygplats i London, hämta upp din hyrbil, köra till Liverpool och lämna den där, innan du flyger hem. Envägshyror är inte bara möjliga från flygplats till flygplats utan fungerar även med andra stationer.

Auto Europe erbjuder inte bara envägshyra inom ett land (nationell envägshyra), utan även mellan två länder inom Europa (internationell envägshyra). Envägshyror innebär ofta att man betalar en envägsavgift – vilket kan vara mycket värt för värdet av resan!

I vår bokningsmaskin som du hittar på vänstra sidan av vår hemsida väljer du land och stad där du vill hämta upp bilen. För att göra en envägshyra klickar du i rutan “Återlämna på annan station?“. Välj land och stad där du vill lämna tillbaka bilen och klicka sedan på sök för att få fram tillgängliga bilar och priser som tillåter återlämning på annan station.

Att förstå envägsavgifter

När du letar efter en hyrbil i vår bokningsmaskin och vill göra en envägshyra kommer alltid ett meddelande upp om möjliga begränsningar och avgifter som är relaterade till envägshyror. En avgift är normalt obligatorisk när man hämtar upp från en plats och lämnar på en annan. Avgiften ges av hyrbilsföretaget. Auto Europe kommer också informera om avgiften på vouchern.

Beroende på uthyraren, visas envägsavgiften under bokningsprocessen under det totala priset. Om du vill fortsätta boka betalar du antingen hyrbilspriset plus envägsavgiften till Auto Europe, alternativt betalar du hyrbilspriset till Auto Europe och envägsavgiften direkt till uthyraren vid hämtning. Om avgiften känns för hög kan du alltid avboka med full återbetalning 48 timmar innan upphämtningstid.

 

Två personer som planerar en envägshyra med hyrbil över en europeiska karta

Nationella envägshyror

Det är oftast tillåtet att hyra bil mellan två städer i samma land, om båda stationerna befinner sig på fastlandet eller på en och samma ö. Ibland behöver man betala en envägsavgift ibland inte. Detta kommer att visas direkt efter det totala priset under bokningsprocessen. Auto Europe skickar även vouchern med detta belopp på. Om något inte stämmer eller om du vill ändra bokningen, kontakta oss 48 timmar i förväg och en fullständig återbetalning kommer att utfärdas. Du kan inte byta återlämningsplats utan att först meddela Auto Europe. Om du gör det kan en straffavgift tillkomma.

Internationella envägshyror

Envägshyror mellan olika länder (sk. internationell envägshyra) är oftast tillåtna men medför nästan alltid avgifter, som kan vara höga. Detta eftersom det hyrda fordonet måste transporteras tillbaka till rätt land igen, där det är registrerat. Avgiften, beroende på biluthyrningsleverantören, visas under bokningsprocessen under det totala priset. Du kommer också, som vanligt att få en voucher från Auto Europe med detta avgiftsbelopp på. Om du inte är nöjd med beloppet, kan du avboka din bokning, 48 timmar i förväg för full återbetalning.

Övriga frågor? Ring oss på +46 10 888 66 52 eller skicka e-post!

Dieser Blogeintrag wurde gepostet unter Hyrbilstips, Restips och inspiration, Road trip. Bookmark setzen.

6 Svar på Envägshyra med Auto Europe

 1. charlotte barck säger:

  Jag ska hyra en bil i Nice (flygplats) och lämna den i Belgien (Charleroi flygplats). Hyrtid 6 dagar. Vad kostar tillägget envägshyra i detta fall?
  Vh
  Charlotte Barck

  • Maria säger:

   Hej Charlotte,

   Vad envägsavgiften blir beror på vilka datum du ska hyra och vilken bil du vill ha. Ring gärna vår kundtjänst på 0200 110 460 sp kan de ge dig korrekt och aktuellt pris.

   Mvh, Maria, Auto Europe

 2. Anna säger:

  Hej,

  Jag skulle vilja hyra en bil över en dag (19 juni 2015), hämta den på Gardemoen flygplats i Oslo och lämna den i Arendal på eftermiddagen. Hur mycket skulle envägshyran bli?

  • Maria säger:

   Hej! Beklagar sent svar, men ofta är det så att man måste hyra bilen i minst 3 dagar om man ska lämna den på ett annat ställe. Sedan tillkommer det ofta en extra avgift (kallad “envägsavgift”). Denna avgift debiteras för att uthyraren måste transportera tillbaka bilen till sin ursprungsstation efter hyran. Jag hoppas att du lyckades hitta ett bra alternativ i alla fall. Ha en fortsatt bra sommar! /Auto Europe

 3. Pia Wallin säger:

  Jag vill gärna hyra en bil i San Remo Italien och köra den till Sverige, Jönköping. Min man och jag flyger till Nice men hem skulle jag vilja hyra en bil och åka sakta hemåt. Vi firar min födelsedag tillsammans med våra barn i Italien. Datumen är från den 16 juli och hyra den 5 dagar, kanske.
  Går det (snälla) och hur mycket kostar det?
  Pia

  • Andreas säger:

   Hej Pia!

   Alla envägshyror är på förfrågan, framförallt de internationella envägshyrorna. Just från San Remo är detta dessvärre inte möjligt eftersom vi bara samarbetar med Avis i den staden och de tillåter inte internationella envägshyror. Istället skulle ni kunna hämta upp er bil på flygplatsen redan i Nice eftersom både Hertz och Europcar tillåter internationella envägshyror. Dock är avgiften hög hos båda bolagen, eftersom de måste skicka någon till Sverige att köra tillbaka bilen till Frankrike. Med Hertz kostar envägsavgiften just nu € 1260 (skatt på 20% inkluderad) och € 1800 med Europcar som ni betalar på plats när ni hämtar ut bilen som ni betalar extra förutom priset som ni ser på vår hemsida. Så, det är möjligt, men rent spontant tänker jag att det finns roligare saker att spendera pengarna på. Dessutom tycker jag att 5 dagar från San Remo till Jönköping är lite för lite tid för att få njuta av resan. Det blir mest motorväg om ni ska hinna lämna tillbaka bilen i tid.

   Jag skulle därför föreslå att ni istället tittar på möjligheten att till exempel lämna tillbaka bilen på något annat ställe i Frankrike, förslagsvis Geneve (på franska sidan) eller Paris. Beroende på vilken bolag ni använder kan ni åka in i Italien, Österrike, Schweiz och Tyskland utan extra kostnad och envägsavgiften inom Frankrike blir betydligt billigare, ungefär mellan 600 till 800 kronor beroende på vilket bolag ni använder. Då kan ni flyga till Nice, fira födelsedagen tillsammans med era barn och sedan kryssa runt i fantastiskt vackra alperna i sakta takt, så att ni hinner med att se och uppleva de olika städerna, sevärdheterna, göra avstickare, jäsa lite efter maten på någon bra restaurang och stanna lite längre än ni först planerat på något ställe som ni tyckte extra mycket om. Ni kan givetvis göra samma resa och lämna tillbaka bilen på Nice flygplats, då slipper ni envägsavgiften helt och hållet.

   Om ni bokar på vår hemsida så glöm inte att ange vilka länder ni vill åka in i samband med när ni gör bokningen. Ni kan också ringa till oss gratis på 0200 110 460 och fråga efter bolag som har extra avgifter för att resa in i andra länder innan ni bokar och få ett skräddarsytt förslag på vilket bolag och bil som passar er tänkta resa bäst. Envägsavgiften kan ändras av våra bolag. Så kolla med oss innan ni bokar för att få veta exakt vad det skulle kosta. Ni kan också skicka e-post till seres@autoeurope.de

   Just inför högsäsongen (juni-augusti) så är det klart fördelaktigt om ni bokar tidigt för att få bra pris. Fördelen med oss är att ni kan boka redan idag om ni tycker om priset. Om ni sedan ser att priset ändras till det lägre hör ni bara av er så får ni det nya, lägre priset. Om resan ändras och ni måste ändra bokningen så gör vi detta helt utan administrativa avgifter. Det enda ni måste acceptera är priset för stunden (om det har ändrats). Vill ni avboka så kan ni alltid göra detta, oavsett anledning, fram till 48 timmar innan upphämtningstiden. Det vill säga, om ni bokar idag och ångrar er den 14:e juli och avbokar då så får ni hela beloppet ni har betalat till oss tillbaka.

   Ni kan klicka här för att komma vidare till vår bokningsmotor.

   med vänlig hälsning,

   Auto Europe

Lämna oss ett meddelande

*