Hyr en husbil till vintern

Hyra husbil på vintern

Ja, det är faktiskt möjligt att hyra husbil under vintern, och ja, det är möjligt att sova i den när temperaturen går ner till minusgraderna. Vi visar dig att en husbil under vintern kan vara både roligt och förmånligt. Spänn fast säkerhetsbältet och lär dig mer om husbilssemester under vintern!

Se vad andra kommer missa
Vintern kan ändra landskap till vackra sagoland. Landskap förvandlas till en helt ny värld när dem är fyllda med snö. Ta en tur in till skogen och ta en magisk promenad. De glänsande träden med vita snötoppar och den frysta stillheten kommer teleportera dig till en magisk bekymmersfri värld och väcka din fantasi. Njut av naturen i sitt vinterlandskap för att rena själen och ladda batterierna. Även om dagarna är kortare i Norge och Finland, kompenserar norrskenet den korta soltiden. Skandinaviska länder är den bästa destinationen om du vill se norrsken. Kör iväg från upplysta områden med din husbil och upptäck norrskenet helt själv.

Upptäck norrsken med husbil

Njut av vintersporter
Med vintern kommer också alla olika snöaktiviteter som blir tillgängliga. Ta nytta av all snö och njut av din semester till max! Med en husbil kommer du kunna ta dig från ett skidområde till ett annat. Du kommer också ha mer plats till att ha all din snösportutrustning. Många skidorter erbjuder campingplatser, så kolla upp det innan du reser, och var nära naturen i ett hem på fyra hjul precis vid pisterna. De mest populära vinterdestinationerna i Europa är sydöstra Frankrike, södra Tyskland, Schweiz, Österrike och norra Italien. Dessa länder erbjuder fantastiska vintersportområden och har många fina och välutrustade skidområden.

Mindre folk och lägre campingpriser
Dra nytta av vägarna som har mindre trafik under vintermånaderna. Med mindre trafik blir det också mindre tid bakom ratten och mindre stress under semestern. En annan fördel är att priserna för campingplatser brukar gå ner under lågsäsong, och du kan därmed spara pengar. Innan du ska hyra husbil och anländer borde du kolla upp vilka campingplatser som har öppet vid vintern under lågsäsong, och kan förse med elektricitet och vatten. När temperaturen sjunker under minusgraden är det inte rekommenderat att använda duschen och toaletten i din husbil. Fryst vatten kan skada fordonet vilket försäkringen inte täcker.

Vinterland

Köra under vintern
Att köra under vintern behöver inte vara utmanande. Att vara försiktig på vägen kräver att anpassa sig till vädret och utgå från de lokala reglerna som gäller. Det är därför viktigt att läsa på om de lokala väderförhållanden som råder och vilka körregler som man bör utgå från.

Förbered dig och håll dig varm
Du behöver inte vara rädd för att frysa under din resa. Husbilar hyrs med en speciell isolation, starka golv och är utrustade med gasvärmare som håller dig varm dag och natt. Alla fordon har även elektriskt värmesystem så se till att campingområdet har tillräckligt med el tillgängligt. Kolla med uthyraren om fordonet har snödäck och om du kan använda snökedjor. Uthyrningskontoret kommer ge råd om hur du håller dig och din husbil varm och säker. Och till sist, glöm inte att ha varma kläder med dig.

Dieser Blogeintrag wurde gepostet unter Husbilar, Hyrbilstips, Produkter och service, Restips och inspiration. Bookmark setzen.

Lämna oss ett meddelande

*