Giraffer i solnedång i Afrika

Gör något unikt i vinter – hyr en husbil i södra Afrika

Bli ett med naturen utan Arne Weise – hyr en husbil i södra Afrika genom Auto Europe och bege dig ut på din egna, skräddarsydda vildmarksexpedition!

Som flera av redan vet är en bil = frihet och en roadtrip = flexibel frihet. Det finns dock ett fordon som ger mer frihet än bilen – husbilen.

Föreställ er att kunna åka vart ni vill, sova i er egen säng varje natt och inte behöva byta hotellrum varje dag, checka in och ut, lämna säkerhetspant på olika ställen, kånka runt på väskor och som alltid riskera att man inte betalar lite för mycket för ett rum som man inte tyckte speciellt mycket om. Dessutom, med en husbil kan man bara byta övernattningsplats hastigt och lustigt om andan faller på, eftersom man inte har bokat upp sig på något övernattningsställe. Med en husbil pratar vi alltså om friheten av att kunna köra vart man vill, om friheten av att övernatta vart man vill och om du också lägger till den frihet du får av en roadtrip i ekvationen så får vi frihet x frihet x frihet = frihet i kubik, vilket är passande eftersom du i en husbil har flera kubikmeter att slappna av i på kvällarna.

En terrängbil från Bushlore på väg upp för en brant kulle på dåligt väglag

Oroa dig inte för att vägarna inte är asfalterade när du hyr en husbil i Sydafrika

Husbilen är det ultimata semesterfordonet oavsett vart i världen man än befinner sig, men ingenstans får man ut så mycket av husbilen som i naturrestervaten i södra Afrika. Föreställ dig att du går och lägger dig under en kristallklar natthimmel med hela vintergatan ovanför dig, helt fri från ljusföroreningar och att vaknar upp dagen efter mitt i ett avsnitt av “ett med naturen”. Låt dock inte Arne Weise berätta historien åt dig, upplev den själv och berätta om den efteråt med din egen röst och egna bilder genom ge dig ut på din egna vildmarksexpedition!

Ordet “safari” betyder “en lång resa”, och det är precis vad du kan göra genom att hyra en fyrhjulsdriven husbil med Auto Europe. Med oss kan du ta dig igenom de oländiga stäpperna och öknarna för att komma riktigt nära det unika djurlivet i Namibia, Botswana och Sydafrika. Låt oss guida dig i det rent praktiska för hur du ska gå tillväga i planering och utförande:

Sydafrika

Närbild på ett lejon

Kom riktigt nära de vilda djuren i Krüger park

I Sydafrika finns det gott om städer att hämta ut din husbil i, varför du inte behöver ta dig till en specifik stad på samma sätt som i Namibia eller Botswana. I Sydafrika hittar du bland annat noshörningar, lejon, leoparder, elefanter och afrikanska bufflar i Krüger nationalpark som ligger i landets nordöstra hörn men det finns även gott om andra nationalparker och naturreservat landet runt att upptäcka. Fördelen med Krüger park är att det ligger nära gränsen till Botswana och Johannesburg som även har en stor internationell flygplats.

Campingplatser finns det gott om i Sydafrika. Ni hittar en översikt här

Botswana

En afrikansk elefant

Riklig grönska i norra Botswana

Botswana gränsar till Sydafrika och huvudstaden Gabarone ligger precis på gränsen i landets sydöstra hörn. Längst upp i landets nordöstra hörn hittar ni Kasane vid det gröna Okavangodeltat, precis vid gränsen av Zambia, Zimbabwe och Namibia. Därifrån kan du påbörja ditt äventyr genom att åka direkt in i Chobe nationalpark som staden ligger i anslutning till.

På andra sidan nationalparken och centralt i landet hittar ni Maun, som är den tredje staden där ni kan hämta ut en husbil. Därifrån kan ni utforska den röda öknen och sanddynerna i söder. Botswana har stora områden (17 % av landets totala area) av orörd vildmark som har omsorgsfullt bevarats för att erbjuda besökarna en möjlighet att uppleva naturen från sin allra bästa sida. Campingplatser i Botswana hittar ni här och hur det är att campa i Botswana kan ni läsa mer om här

 

Namibia

en smutsig fyrhjulsdriven husbil

En fyrhjulsdriven terrängbil är ett måste i Namibia

Namibia ligger på afrikas västkust och naturen domineras av oändliga sandstränder och sandig öken i landets östra delar. Upphämtningsplatser är i huvudstaden Windhoek som ligger mitt i landet, Swakopmund som ligger ute vid kusten på ungefär samma breddgrad som Windhoek och Walvis Bay som ligger strax nedanför Swakopmund. I Bwabwata och Etosha nationalpark kan du se utrotningshotade djur och längs med Skeleton park kan du kryssa i din egen takt längs med kusten.

Läs mer om Campingplatser i Namibia

 

 

Övrigt
Vår samarbetspartner Maui har listat en bra karta för vart du kan övernatta i samtliga tre länder som du hittar här. Vanliga frågor kring att hyra husbil i Afrika hittar ni här från vår uthyrare Bobo.

Glöm inte att kolla upp nödvändiga vaccineringar innan ni åker och planera rutterna noga. Se till att fylla på med extra vatten och proviant.

Det är möjligt att korsa gränserna till samtliga tre länder oavsett vart ni hämtar upp er husbil för cirka 300 SEK. Registrera vilka länder ni vill in i när ni gör bokningen och glöm inte att ni alltid kan ringa till Auto Europe dygnet runt alla dagar om året om ni skulle behöva assistans angående er husbil.


För att komma vidare till vår bokningsmaskin med tillgängliga husbilar i över 20 olika länder och priser klickar ni här.

Om ni behöver mer information om våra husbilstjänster klickar ni här

Läs mer om att hyra bil i Sydafrika

Varför du ska hyra husbil

Hur planerar du den perfekta husbilssemestern? Läs vår infografik här

Dieser Blogeintrag wurde gepostet unter Husbilar. Bookmark setzen.

Lämna oss ett meddelande

*