Festliga jul-evenemang

Festliga jul-evenemang runt om i Sverige

Julbord, julmarknader, konserter och shower. Listan med traditionella jul-evenemang kan göras lång. Idag lagom till första december tänkte vi passa på och tipsa om härliga och kanske lite annorlunda jul-evenemang att besöka och ta del av för att komma i riktigt festlig stämning fram till julafton.

Gamla riksarkivet, Stockholm

I Gamla riksarkivets nyrenoverade lokaler anordnar kockarna Christian Hellberg och Niklas Ekstedt för tredje året i rad julbord med hemlagade klassiker och rätter med inspiration från hela Sverige. Bland annat serveras flertalet sorter egen inlagd sill och strömming, vegetariska rätter samt ett dignande dessertutbud. Lokalerna bekvämt belägna i Gamla stan, andas elegans, historia och tradition och bjuder in till riktigt festlig jul-stämning.

Pris
Lunchsittning 595 SEK per person
Kvällssittning och helg 795 SEK per person
Julafton 895 SEK per person

När
28/11 – 23/12, 11.30 till 01.00
Julafton 11.30 till 23.00

Jul på spritmuseum, Stockholm

På Spritmuseum på djurgården kan besökare ta del av ett unikt julerbjudanden där historien bakom våra jultraditioner och välsmakande mat och dryck möts. Gäster bjuds på en visning till utställningen “Spritlandet Sverige” och bjuds på lättare tilltugg och dryck innan julmiddag serveras med 5 rätter i museets restaurang.

Pris
1289 SEK per person

När
22 december med sittning klockan 12, 15 och 18.

Carlstens fästning, Marstrand

På Carlstens fästning i Marstrand välkomnas gäster att ta del av ett julbord som inspirerats från västerhavet men som även erbjuder flera vegetariska alternativ. Mat och dryck serveras inne på fästningens ståtliga riddarsal där ni även blir serverad av fästningens fångar och karolinersoldater. En spännande blandning av historia och god mat och dryck.

Pris
595 SEK per person

När
2, 3, 4, 9, 11, 16, 17, 18 december

Julbord på utmaningarna hus, Malmö

På utmaningarnas hus, som vanligen arrangerar teambuilding inne på den 2000 kmv stora lokalen med ett 40-tal utmaningar, får du ta del av ett julbord och ett jul-evenemang utöver det vanliga! Kvällen inleds på klassiskt vis med glöggmys men följs därefter av ett par gemensamma utmaningar för att sedan avrundas i traditionellt julbord eller 3-rätters julmiddag.

Pris
Julbord & 2 timmar utmaningar 650 kr ex moms per person
Julbord & 2.5 timmar utmaningar 710 kr ex moms per person

När
21 november till 22 december

Alla kan äta julbord, Artipelag, Stockholms skärgård

Under december månad kan du ta del av den unika julbordsshowen med Lotta Lundgren och Erik Haag, kända bland annat från den omåttligt populära TV-serien Historieätarna. På scenen leder de två TV-personligheterna julbordsgästerna genom Sveriges historia och måltidskultur, samtidigt som gästerna även låter sig smakas av ett härligt julbord. En underhållande och informativ historia – och gastronomi upplevelse.

Pris
995 – 1250 SEK

När
1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16 och 17 december

Den sjungande julgranen, Kungsportsplatsen , Göteborg

Under december månad ska du som vill uppleva lite skönsång bege dig till Kungsportsplatsen där flertalet olika köer, bland annat Göteborgs Ungdomskör bjuder på vacker julsång från scenen som är formad som en gran.

När
1-23 december

Eldfest, Drottningholms slottspark

Under helgen den 10 och 11 december pågår en eldfest i sann Gustav den III:a anda när slottsparken lyser upp med hjälp av över 350 eldar och marschaller. Ta del av detta lysande jul-evenemang i vintermörkret och promenera längs promenadstråket runt öarna i Engelska parken som ligger belägen nedanför slottsteatern.

När
10–11 december kl. 14.00–17.00

Nötknäpparen, Kungliga operan, Stockholm

Föreställningen som blivit kallad julbaletternas julbalett är en härligt och festlig uppvisning för barn, såväl som vuxna, där balettklassikern med Pjotr Tjajkovskijs välkända musik är förlagd till Elsa Beskows sagovärld. Vi möter här Petter och Lotta med Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin när de för första gången ska fira jul.

Pris
55 – 890 SEK

När
1, 3, 6, 9, 14, 17, 20, 30 december samt 1, 5, 6, 7, 10, 14, 19 januari.

Vill du läsa om fler jul-evenemang så som de bästa julmarknaderna runt om i Europa eller kanske om jul-traditioner runt om i världen? Eller varför inte spana in hur du kan köra säker på vägarna i jultrafiken. Vi på Auto Europe kan arrangera en säker och bekväm hyrbil till dig i jul med all nödvändig vinterutrustning så att du får lugn och ro att spendera med familj och vänner.

Inlagd i Festivaler och evenemang | Keywords , , , .

Lämna oss ett meddelande

*