Höstfestivaler och evenemang runt om i världen

Nu när hösten är här tänkte vi på Auto Europe passa på och tipsa om spännande och spektakulära höstfestivaler och evenemang att besöka när inspirationen tryter och höstmörkret känns lite extra dystert.

Salon du Chocolat – Porte de Versailles, Frankrike

28 oktober  – 1 november 2016

Mellan den 28:e oktober till 1 November 2016 kan du som älskar choklad i alla dess former passa på och besöka den gigantiska mässan i Porte de Versailles i Paris. Över 500 personer från över hela världen samlas för att visa upp sina mästerverk och att tävla i olika kategorier. Varje år går även en modeshow ,som är ett samarbete mellan modedesigners och chokladkreatörerna och av stapeln med hela kollektioner gjorda i textil och choklad.

Salon du Chocolat Guy Fawkes Night – Storbritannien

5 november 2016

Guy Fawkes Night, även känt som Bonfire night är en årlig högtid i Storbritannien den 5 november för att fira misslyckandet av den så kallade krutkonspirationen 1605, där bland annat Guy Fawkes och flertalet andra katoliker försökte spränga engelska överhuset på Westminister Palace i London. Tillställningen påminner om den svenska valborgsmässoafton med brasor och stora fyrverkerishower, med skillnaden att halmdockor föreställande Guy Fawkes bränns på brasan.

Diwali – Indien och Nepal

30 oktober 2016

Grovt översatt som “Ljusfestivalen”, Diwali är en av världens äldsta traditioner och en hyllning till ljusets makt över mörkret. Festivalen firas över hela världen där hinduismen finns representerad. Hela städer lyser upp av stora fyrverkerier och papperslyktor under festivalen, gåvor utbyts och hundar pryds med blommor halsband. Diwali festligheter kan hittas runt om i världen, från Melbournes spektakulära fyrverkerier till Trinidad och Tobago, där festival antar en viss karibisk stil.

diwali-768x512

Dia de los Muertos – Mexiko

31 oktober till 2 november 2016

Med sina rötter i Aztek kulturen, Dia de los Muertos eller de dödas dag firas huvudsakligen i Mexiko. Firandet håller på från 31:a oktober till 2:a november med främsta avsikt att hedra de döda. Familjer och vänner dekorerar gravar med personliga altare, kända som ofrendas, med färgglada ringblommor, döskallar gjorda av socker, och andra personliga tillhörigheter och mat och dryck såsom den dödas favoritmaträtt.

shutterstock_339697946-768x525
J-Dag – Köpenhamn, Danmark

4 november 2016

Även fast denna tradition kanske inte är så festlig och färgglad som många andra på listan, är J-Dag en av de mest efterlängtade dagar i landet. Första fredagen i november klockan 20.59 kör den första julölen (julbryg) ut från Tuborgs bryggeri, dragen av häst och vagn till väntande barer över hela Köpehamn. Den speciella brygden är bara tillgänglig 6 veckor om året och lanserade för första gången 1981. Dess ankomst markerar slutet på hösten och början på vintertiden och julen och Köpenhamnsbor flockas till stadens gator, torg och barer för att sippa öl och ha det trevligt.

beer-932994_640

New York City’s Village Halloween Parade, USA

31 oktober 2016

Ingen lista med höst festivaler och evenemang är komplett utan omnämnandet av Halloween. New York Village Halloween Parade började redan 1974 med Ralph Lee, en lokal dockmakare, som fokuserar på icke traditionella utlopp för sitt arbete. Varje år på Halloween, kan du fullkomligt släppa loss i riktigt Halloween anda på gatorna i Manhattans Greenwich Village, där utsmyckade masker och stora vagnar med utklädda och utsmyckade människor visar upp sig på vad som är USA: s enda nattliga parad.

new-york-halloween-768x517

Albuquerque International Balloon Fiesta – New Mexiko, USA

1-9 oktober 2016

Albuquerque International Balloon Fiesta är den största luftballong festivalen i världen. Omkring 750 varmluftsballonger stiger mot himlen som en del av det årliga evenemanget och det lockar entusiaster från hela världen. De nio dagar långa festligheterna omfattar luftballongs resor, live musik, fyrverkerier och mycket mer! Var noga med att kolla in den special shape Rodeo, som är den mest populära händelsen och där udda formade och speciella varmluftsballonger uppvisas.

airballoons-768x432

MassKara Festival – Filippinerna

1 oktober 2016

Hålls årligen i Bacolod City invånarna klär sig i färgglada masker och dräkter med festligheter i hela staden. Ordet “MassKara ” är ihopsatt och kombinerar mass (en mängd personer) och det spanska ordet cara (ansikte), och utgör därmed masskara (en mängd ansikten). Festivalen skapades efter den stora förlusten av liv i en maritim tragedi 1980. Bacolod eller “City of Smiles” beslutade att anordna och hålla fester för att hjälpa människor att glömma de tragiska händelserna som hade hänt.

masskara-768x514

Bridge Day – Oak Hill, USA

15 oktober 2016
Anses vara världens största extrem-event “Bridge Day” utspelar sig i New River Gorge Bridge i Oak Hill, West Virginia. Det uppskattas att 20.000 personer kommer att samlas för att titta på 450 BASE-hoppare som hoppar från den 265-meter höga bron neri i vattnet, som har smeknamnet “River of Death”.

bridge-day-768x512

Inlagd i Festivaler och evenemang | Keywords , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*