Familjesemester – Hyr bil med familjen

Som barnfamilj får man ibland anpassa sin semester litet efter barnen. Men visst finns det resmål som både barn som vuxna kan uppskatta. Vi har satt samman litet tips på platser ni kan besöka med barn.

Hyrbilssemester Kanarieöarna

Kanarieöarna

Den typiska familjesemestern går till Kanarieöarna. Här finns barnanpassade hotell, barnpooler och mycket skoj. Men om man hyr bil och tar med hela familjen på en utflykt kan man hitta litet mer genuina platser och upplevelser. Kör upp till Guayadèque ravinen. Här bor människor i flera hundra år gamla hus inhuggna i bergen. Det är en trevlig och nästan litet sagolik upplevelse för både stora och små.

 

Hyrbil Grekland

Grekland

Grekland bjuder på många möjligheter. Oavsett vart man väljer att åka i denna fantastiska övärld så finns det vackra sevärdheter att besöka. För barnen gäller förstås mest bad, vattenlek och besök till vattenland och hotellaktiviteter. Om man valt att åka till ön Rhodos så är denna ö perfekt att hyra bil på. Den är lagom stor för dagsutflykter. Tänk bara på att tempot i trafiken är mycket högre än i Sverige. Vill man som förälder se något annat en dag så rekommenderas ett besök till Rhodos gamla stad. Stadsdelen är från medeltiden och omges av murar med olika portar. Det kan vara härligt att få uppleva den kontrast den gamla staden utgör mot Rhodos övriga turistområden.

Thailand

Thailand hyrbil

Trots att Thailand ligger så långt bort är detta ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Det gäller även för barnfamiljer. Här skiner solen nästan jämt, stranden är vit och vattnet härligt ljummet. Egentligen behöver man inte se annat än detta. Men efter ett par dagar vid vattenbrynet eller poolkanten känner man ibland att man ändå vill se litet mer av resmålet. Thailand bjuder på oändligt mycket sevärdheter. Är man t.ex. i Phuket kan man ta med barnen på zoo. Här finns alltifrån tigrar till enorma akvarium med exotiska fiskar. På kvällen kan ni besöka Phuket Fantasea Show. Det är en upplevelse för hela familjen!

Hyr bil till familjeresan med Auto Europe!

 

Följ bloggen med Bloglovin

Inlagd i Familjeresor | Keywords , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*