Äventyrsresor som passar alla åldrar

Äventyrsresor som passar hela familjen

En familjeresa handlar inte längre om att packa in ungarna i bilen och bege er till närmsta strand. Dagens familjer längtar efter att få utforska och vidga sina vyer tillsammans och vill ofta kunna dela sitt intresse för att resa med stora barn som små. Vi har därför sammanställt en guide med äventyrsresor för hela familjen. Guiden är indelad efter ålder och visar våra favorit-destinationer och aktiviteter för alla åldrar.

Storslagna äventyrsresor

Mexiko

Passar: 7 år och upp

För många är Mexiko det nya semesterparadiset för familjer med barn. Här finns allt ifrån kritvita, vackra stränder med inbjudande turkosa vatten och korallrev, till spännande djurliv, äventyrsparker och historiska sevärdheter som Mayaruinerna.

Aktiviteter

Besök äventyrsparken Xplor strax utanför Playa del Carmen. Parken är det perfekta stället för barn som vuxna att få leka India Jones för en dag med linbanor, äventyr och action.

Snorkla i underjordiska grottor eller så kallade cenotes, som är undervattensgrottor i kalksten. Över 3000 finns att välja mellan I Mexiko.

Upplev den ekologiska temaparken Xcaret cirka 1 mil söder om Playa del Carmen. Parken som man kan säga är Mexikos motsvarighet av Skansen och Kolmården ihop har massor av aktiviteter för att informera barn och vuxna om landets djur, natur och kulturliv. Man kan bland annat se vackra papegojor, stingrockor och hajar, besöka en fladdermusgrotta och titta på korallrev.

Sol och bad på stränderna på Mayariverian

Simma med valhajar i havet mellan 15 maj till slutet av september

Island

Passar: 6 år och upp

Ett familjeäventyr på Island är den perfekta destinationen för aktiva familjer som gillar natur och action. Ön bjuder inte bara på enastående vyer utan kan erbjuda aktiviteter och äventyr i form av val-safari, hundsläde-tur, varma källor och aktiva vulkaner.

Aktiviteter

För barn och vuxna som gillar natur och djur är ett av de bästa sätten att se ön att boka guidad rid-tur med de fantastiska islandshästarna.

Utforska aktiva vulkaner, vattenfall, fjordar och varma källor. Blåa lagunen är att rekommenderar då lagunen i stort är tillräckligt grund för barn att stå och ha huvudet över vatten.

Vandra på glaciärerna och spana in norrskenet.

Kryssning i Alaska

Passar: 7-13 år

Med sina enastående landskap med gigantiska glaciärer och ett stort utbud av havs- och vildliv är Alaska ett måste för alla åldrar. Att välja en kryssning är det perfekta alternativet för din äventyrsresa med familjen. Du får en mix av familjevänliga aktiviteter ombord på båten och vatten-och land baserade äventyr för utforskarna i er.

Det finns en mängd bolag att boka genom men företag som Un-cruise har familjevänliga turer med aktiviteter som att samla in och undersöka plankton med mikroskop,klappa anemoner, filmkvällar och dans-partyn ombord.

Lättare äventyrsresor

Bounce Below – Norra Wales, Storbritannien

Passar: 7 år och upp

På Bounce Below i en gammal skiffergruva i Blaenau Ffestiniog i Norra Wales får besökarna ta del av en enorm grotta underjord som nu har blivit omgjord till en stor lekpark. Här finns hoppmattor av nät uppbyggda att studsa, rulla runt, glida och slänga sig runt i i en spektakulär miljö.

The Reef äventyrsbad

Passar: Barn i alla åldrar som gillar vatten

The Reef i Fredrikshamn är verkligen äventyrsbadens äventyrsbad och perfekt för familjer som letar efter äventyrsresor över en weekend. Badhuset är som en egen karibisk värld fylld med mystik och äventyr. Du kan utforska både djungel, vattenfall och grottor och det finns aktivister för hela familjen.

Orsa Rovdjurspark

Passar: Barn 3 år och upp

Rovdjursparken som är Europas största är ingen vanlig djurpark utan här lever alla djuren i stora inhägnader med naturliga skogsmiljöer. Många av djurparkens djurarter är utrotningshotade och inkluderar sibirisk tiger, isbjörn, brunbjörn, lodjur, varg, snöleopard och många fler. Ta del av guidade turer, lek och lärstationer, lekplatser, matning och mer under ert besök.

Bäversafari

Passar: Barn 9 år och upp

Åk på häftig bäversafari i de svenska skogarna under skymning med kanotpaddling genom ett av Sveriges bäverrikaste vildmarksområden. Medan solen sakta sänker sig ner bakom trädens toppar ger du och din familj er ut tillsammans med en guide i kanoter. Guidningen sker helt i tysthet för att inte skrämma djuren och det kommuniceras bara genom tecken. Ett fantastiskt natur-äventyr!

Inlagd i Familjeresor | Keywords , , , , , .

Lämna oss ett meddelande

*