Slottur

Slottur i södra Tyskland

Tyskland är ett perfekt resmål för de som älskar att köra, eftersom det finns så många fantastiska vägar att upptäcka. Om du letar efter ditt nästa äventyr borde denna slottur definitivt vara högst upp på din  lista. Flyg iväg och hyr en bil i  Tyskland på flygplatsen (du kan ordna detta i förväg för en problemfri övergång från flyg till väg), vilket gör att du kan komma igång mycket snabbare!

Allt om slottturen

Denna tur ligger i sydvästra Tyskland där du kan förvänta dig en hel del olika slott vilket ger en grym körupplevelse. Faktum är att du kan besöka imponerande 70+ olika slott, palats och ståtliga hus när du kör längs med vägen, för att inte tala om några fantastiska medeltida städer. Det betyder naturligtvis att det finns många ställen att stoppa vid och utforska, så det är definitivt värt att planera in mycket sightseeingtid i din resväg.

Vägen går hela vägen från Mannheim till Prag, och är helt skyltad, vilket gör det extremt lätt att följa. Under denna sträcka kommer du att kunna njuta av ett fantastiskt landskap utöver alla slott, samt kunna stanna och vila i några underbara hotell. Du kan också välja att boka in några nätter i ett slott – men vi berättar mer om det nedan. För nu, låt oss titta på några av de bästa platserna att besöka när du kör.

Platser att besöka på vägen

Slottet i Mannheim

Mannheim Palace ligger vid början av rutten, vilket gör det till ett naturligt val för ditt första sightseeing-stopp. Även känd som Barockschloss Mannheim, är detta slott landets största barockpalats. Den gula och röda designen gör den särskilt distinkt, och det är en riktigt vacker plats att promenera runt.

Idag är rummen till stor del ockuperade av stadens universitet. Men det går helt tillbaka till början av 1700-talet – men mycket av det förstördes under andra världskriget och återställdes sedan till sitt tidigare utseende. Höjdpunkterna inkluderar den fantastiska storalen, som har ett underbart stukarbete och Trabanten Hall med sin klassiska möbelutställning.

Det finns också ett museum här (Schlossmuseet), där du kan bläddra bland anmärkningsvärda artefakter relaterade till platsen, och du kan också besöka Schlosskirche. Precis som själva slottet byggdes denna kyrka efter kriget, och är mest anmärkningsvärt för att ha varit värd för Mozarts prestation år 1777.

Mannheim Palace

Rothenburg ob der Tauber

En annan höjdpunkt är Rothenburg ob der Tauber, som går hela vägen tillbaka till 970 e.Kr. Eftersom det också är ett av landets bäst bevarade medeltida städer, erbjuder staden ett otroligt fönster in i det förflutna. De gamla stadsmurarna, tornen och kullerstensgatorna ger en historisk känsla från äldre dar, och det är kul att lämna bilen några timmar för att ta en promenad in i det förflutna. Bland de bästa sakerna att göra här är att beundra Herterich-fontänerna och besöka staden Hall, som förenar gotiska och neoklassiska stilar. Dessutom finns Rothenburg ob der Tauber också på en annan av Tysklands stora körrutter – den romantiska vägen. Så, du kan alltid byta kurs här om du vill!

Rothenburg

Bamberg

Ett annat bra stopp längs vägen är Bamberg. Hela sitt historiska centrum är ett UNESCO-världsarv, och betraktas som en av Bayerns ädelstenar. Detta är faktiskt enkelt en av Tysklands vackraste städer, korsad som den är av floder och kanaler, och vacker arkitektur.

Bland de viktigaste sevärdheterna är Neue Residenz – ett slående palats som är hem för en mängd fina målningar, inklusive medeltida, renässans och barockstil. Och om du planerar att stanna i Bamerg över natten, var noga med att prova lite av den lokala rökta ölen – en riktig specialitet!

Bamberg

Bo i ett slott!

Om du nu ska ta vår rekommenderade slottur är det bara passande att du borde stanna i ett verkligt slott minst en gång. Vägen är hem till ett antal slotthotell som lovar atmosfäriska och lyxiga vistelser, så det är väl värt att planera att övernatta vid ett eller två. För att ge dig en uppfattning om vad man kan förvänta sig är Schloss-Hotel Hirschhorn, ovanför Neckar-dalen, ett bra ställe att uppleva känslan av svunna dagar. Daterat tillbaka till 1200-talet lovar detta slott en mysig, romantisk atmosfär och en del fantastisk mat, vilket gör det till ett idealiskt val om du planerar en road trip med din partner. I samma område finns Guttenberg slott, som erbjuder en annan fantastisk plats att bo. Med enastående utsikt över floden Neckar sker det också traditionella evenemang, som riddare banketter.

Dieser Blogeintrag wurde gepostet unter Bokningstips. Bookmark setzen.

Lämna oss ett meddelande

*