ett par bilnycklar som ligger ovanpå en karta

Hur du sparar ännu mer pengar när du ska hyra bil med Auto Europe

Som ni redan vet är våra priser på hyrbil redan rabatterade och om ni anmäler er till vårt nyhetsbrev så kommer ni att få ytterligare erbjudanden och rabatter utöver de priser som ni ser på vår hemsida. Men, utöver detta finns det ytterligare knep att ta till för att få ut absolut max av din hyrbilsbokning.

Förutom våra priskampanjer har våra uthyrningspartners ibland särskilda kampanjer, där de inkluderar gratis GPS, gratis uppgraderingar till en större hyrbil, gratis extra chaufförer, speciella helgpriser och paket som till exempel Gold Rate i USA och Kanada i sina priser, för att ni ska välja just deras bolag istället för något annat bolag när ni ska hyra bil med oss.

Med detta inlägg kommer du att lära dig hur du kan söka fram bättre erbjudanden tillgängliga på vår hemsida och förbättra din hyrbilsbokning utan att det kostar någonting extra än ett par musklick och lite söktid. Dessutom finns ett bonustips för dig som är under 25 år!

 

Gratis uppgradering

en vit bil byts ut mot en större, blå bilFlertalet biluthyrningsfirmor erbjuder periodvis gratis uppgraderingar genom Auto Europe. Dessa uppgraderingar kan bestå av att ni får en större bil inom samma bilkategori eller att er bil blir uppgraderad till en större bilkategori. Uppgraderingar kan även innebära att ni får bättre utrustning i bilen som en sollucka eller A/C (om bilen ni bokar inte är utrustad med detta). Om ni bokar en ekonomibil med två dörrar utan A/C kan ni till exempel få en ekonomibil med fyra dörrar istället, eller med 2 dörrar men med A/C eller en kompaktbil. Mer information om gratis uppgraderingar hittar ni här. Håll utkik efter särskilda villkor som kan tillkomma.

 

Priser som inkluderar en gratis uppgradering är tydligt markerade med ett blått fält och texten “Fri uppgradering” i vår bokningsmotor. Uppgraderingen får ni sedan på plats när ni hämtar ut bilen. Hitta tillgängliga uppgraderingar här.

Exempel på hur priser med gratis uppdradering inkluderat i priset kan se ut på Auto Europes hemsida


Gratis GPS

En GPS som ligger på en kartaVi vet alla hur skönt det är att programmera in adressen i en GPS och börja köra i rätt riktning på en gång till nästa plats man ska till. Förutom att det sparar tid så minskas stressen eftersom man alltid vet vart man ska, när man ska svänga, vilken fil man ska hålla sig i, fördelar som ger ännu större effekt när du kör bil i ett annat land.

 

 

 

Generellt måste du förfråga GPS-systemet separat när du ska hyra bil, och sedan betala för detta på plats. Lyckligtvis erbjuder vissa leverantörer GPS i vårt pris, varför du inte behöver betala avgiften när du ska hämta ut bilen. Dessa priser är utmärkta med texten “Gratis: GPS” under rubriken “Priset inkluderar:”. Läs mer om platser där du kan få en gratis GPS inkluderat i priset på denna sida.

 

Exempel på hur priser med gratis GPS inkluderat i priset kan se ut på Auto Europes hemsida


Gratis extra förare

Två människor som sitter i en bil, föraren visar tummen uppOm du reser med fler personer är det alltid bekvämt att kunna växla chaufför då och då. Att välja till extra chaufförer är ingenting som man kan förboka på vår hemsida, utan detta görs alltid och betalas på plats när bilen ska hämtas ut, även om våra biluthyrares avgifter är listade på vår hemsida. Om du håller utkik efter specialerbjudanden där extra förare är inkluderat i priset kan du spara pengar i totalkostnad på din hyrbil även om bilen är lite dyrare än den billigaste bilen du ser på vår hemsida.

 

 

Vänligen notera att precis som vanligt tillkommer en ung chaufför-avgift även för extra chaufförer som är yngre än 25 år. Stationer som erbjuder extra chaufförer i priset hittar ni här.

Exempel på hur priser med gratis extra förare inkluderat i priset kan se ut på Auto Europes hemsida


Weekend-special

En man sitter och sträcker ut armarna i en röd cabrioletEtt annat sätt att spara pengar på är att anpassa era bokningstider efter kampanjpriser som riktar sig till människor som vill hyra en bil över helgen. Se till att läsa regler och villkor på denna sida med våra olika uthyrare innan ni går vidare till bokningsmaskinen för att söka fram tillgängliga bilar och priser på er destination då vissa bolag räknar en helg från torsdag till söndag och vissa från fredag till söndag, men olika tidsangivelser för när bilen senast ska hämtas upp och lämnas tillbaka för att priserna ska vara giltilga. Platser och uthyrare som har speciella priser över helgen hittar ni här.

 


Erbjudanden i USA och Kanada

en grå bil framför New Yorks stadsbildSist men inte minst i betydelse när du ska spara pengar på din hyrbil är att välja Gold Rate när du bokar hyrbil i USA och i Kanada på vår hemsida. USA och Kanada är ett av de mest populära hyrbilsdestinationerna i världen och med Gold Rate får du och din familj den första tanken bensinen gratis samt hela tre extra chaufförer inkluderade i priset.

 

 

 

Leta efter “Gold Rate” i fältet för specialerbjudanden för att få tillgång till detta pris. Ni kan komma läsa mer om dessa erbjudanden om ni klickar här.

Exempel på hur priser med Gold Rate inkluderat i priset kan se ut på Auto Europes hemsida


 

Bonustips för dig som är yngre än 25

När vi ändå är inne på USA och för dig som har läst enda ner hit ska du få ett riktigt bra tips om du råkar vara yngre än 25 år och ska hyra bil i USA. Vanligtvis måste huvudförare yngre än 24 år betala en dagsavgift som kallas för “Young Driver Fee” som också måste betalas för alla extra chaufförer som är yngre än 25 år. Avgifterna brukar variera, men ligger kring 25 USD per dag. Dessutom måste ni som vanligt betala en dagsavgift för extra chaufför som brukar ligga på i snitt 10 USD per dag. Om ni är ett gäng som ska iväg och resa och är yngre än 25 och flera vill köra så inser ni snabbt att extrakostnaderna kan komma att rinna iväg.

Men, med våra samarbetspartners Alamo och Budget kan ni boka hyrbil med alla dessa kostnader redan inkluderade i vårt pris!

Med Budget i USA är det busenkelt. Deras yngsta ålder för att hyra bil är 21 år och de har helt enkelt ingen extra avgift för chaufförer under 25. Du behöver därför inte oroa dig alls för att du måste betala några extra avgifter på grund av din unga ålder när du bokar med Budget i USA på vår hemsida.

Med Alamo måste ni hålla utkik efter priser där “avgift för unga förare” ingår. I detta ingår alltså “Young Driver”-avgiften för huvudchauffören och för alla extra chaufförer under 25 samt avgiften för alla extra chaufförer i priset. Kom bara ihåg att du måste vara som minst 21 år för att få hyra bil i USA och att du måste ha haft ditt körkort i minst 1 år.

Exempel på hur priser med avgift för unga förare inkluderat i priset kan se ut på Auto Europes hemsida


Gå in på vår hemsida och leta erbjudanden och jämför priser nu! Du kan också kontakta oss på 020 888 527 eller skicka e-post till våra hyrbilsexperter som kan svara på alla möjliga frågor som gäller våra tjänster och produkter.

Fundersam på bilkategorierernas bagagestorlek? Läs om våra olika bilkategorier som vi arrangerar här

För dig som behöver en komplett guide för försäkringar och hyrbilar klickar ni här och här

Inlagd i Bokningstips, Erbjudanden, Produkter och service | Keywords , , .

Lämna oss ett meddelande

*